Εκτύπωση

Την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2021 ο Σύλλογος Διδασκόντων και το Βοηθητικό Προσωπικό τού Β΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού παρακολούθησαν, στον φιλόξενο χώρο τής Βιβλιοθήκης των Σχολείων Ψυχικού, τρίωρη επιμόρφωση με θέμα την παιδική σεξουαλική κακοποίηση.

Την ευθύνη τής οργάνωσης είχε η Διευθύντρια τού Σχολείου κ. Νέλλη Παππά, η οποία και παρουσίασε μαζί με την Υπεύθυνη τής Ψυχολογικής Υπηρεσίας τής ΦΕ κ. Ξένια Παρασκευοπούλου την ειδική ψυχολόγο από το Τμήμα Πρόληψης στο "Χαμόγελο τού Παιδιού" και βασική ομιλήτρια κ. Ιωάννα Χαρδαλούπα.

Η κ. Χαρδαλούπα επιμόρφωσε με βιωματικό τρόπο τους εκπαιδευτικούς και το βοηθητικό προσωπικό τού Σχολείου πάνω σε ποικίλες πτυχές, ψυχολογικές και νομικές, τής κακοποίησης των παιδιών δίνοντας έμφαση στη σεξουαλική κακοποίηση-εκμετάλλευση με βάση και τα σχετικά στοιχεία από το "Χαμόγελο τού Παιδιού".

Η κ. Χαρδαλούπα αναφέρθηκε και σε διάφορες πραγματικές περιπτώσεις παιδιών που έχουν κακοποιηθεί και έχουν τύχει φροντίδας και μελέτης από τους φορείς τού "Χαμόγελου τού Παιδιού".

Παρεμβάσεις σε καίρια σημεία έκαναν οι σχολικοί ψυχολόγοι τής ΦΕ κ. Ξένια Παρασκευοπούλου και Γιώργος Γεωργουλέας.

Ακολούθησε ενδιαφέρουσα συζήτηση στην οποία τέθηκαν ερωτήματα από τους εκπαιδευτικούς και απαντήθηκαν από την κ. Χαρδαλούπα, τη Διευθύντρια τού Σχολείου και τους σχολικούς ψυχολόγους.

Από τη συζήτηση προέκυψε ως συμπέρασμα η ανάγκη στενής συνεργασίας τού Σχολείου με την Ψυχολογική Υπηρεσία τής ΦΕ και η συνέχιση τής συνεργασίας με το "Χαμόγελο τού Παιδιού" και σε θέματα παιδικής κακοποίησης.

Ποικίλο επιμορφωτικό υλικό σχετικά με το θέμα τής σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών έλαβαν στο εταιρικό τους μέιλ, ως επιστέγασμα τής επιμόρφωσης, όλοι οι εκπαιδευτικοί τού Σχολείου από την κ. Χαρδαλούπα, τον κ. Γεωργουλέα και την κ. Παππά.