Αρσάκεια Ιωαννίνων

Την Παρασκευή 1η Οκτωβρίου 2021 το Β΄ Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού πραγματοποίησε, με απόφαση τού Συλλόγου Διδασκόντων, σχολικό περίπατο για τους μαθητές τής Α΄ και Β΄ τάξης, από την τρίτη διδακτική ώρα και μετά.

Οι μαθητές τής Α΄ τάξης, με τους συνοδούς καθηγητές, επισκέφθηκαν επιλεγμένα σημεία τού Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού, την κρύπτη τής Αγίας Φιλοθέης και την πλατεία με το πέτρινο περίπτερο, ενώ οι μαθητές τής Β΄τάξης επισκέφθηκαν τα υπαίθρια γλυπτά τού Ιδρύματος Ζογγολόπουλου στο Ψυχικό.

Ο σχολικός περίπατος οργανώθηκε από τη Διευθύντρια τού Β΄ Αρσακείου Λυκείου κ. Νέλλη Παππά σε συνεργασία με την Αντιδήμαρχο Παιδείας τού Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού κ. Γκιζελή και απέβλεπε στην εξοικείωση των μαθητών με τα αξιοθέατα τής γειτονιάς τους, αλλά και στη φυσική άσκηση η οποία προωθείται και μέσω τού Υπουργείου Παιδείας με το σύνθημα, για το 2021, «Το σχολείο σε Κίνηση: Αθλούμαστε δημιουργικά», στο πλαίσιο τής Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού και τής 8ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού.

Στην Αγία Φιλοθέη τους μαθητές υποδέχθηκε η Αντιδήμαρχος και η δημότης Φιλοθέης-Ψυχικού και συγγραφέας κ. Χριστίνα Φίλιππα, η οποία ξενάγησε τους μαθητές στην εκκλησία και εν συνεχεία σε διάφορα σημεία τής διαδρομής έως την πλατεία με το πέτρινο περίπτερο.
Δείτε την ανάρτηση τού Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού για την εκδήλωση αυτή εδώ.

Στα υπαίθρια γλυπτά τού Ζογγολόπουλου οι μαθητές ξεναγήθηκαν σε ομάδες από την επιμελήτρια τού Ιδρύματος Ζογγολόπουλου κ. Δελαπόρτα, η οποία αναφέρθηκε σε καθένα γλυπτό χωριστά, αλλά και σε άλλα διάσημα γλυπτά τού καλλιτέχνη που εκτίθενται στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις.
Στο τέλος τής ξενάγησης η κ. Δελαπόρτα μοίρασε στους μαθητές ενδιαφέρον υλικό σχετικό με τη ζωή αι το έργο τού μεγάλου Έλληνα γλύπτη.