Εκτύπωση

Μαθητές τού Β΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού, στο πλαίσιο της προετοιμασίας τους για το Μοντέλο Ηνωμένων Εθνών των Αρσακείων Σχολείων Πάτρας (ATSMUN), που διεξήχθη στις 5-7 Νοεμβρίου 2021, επισκέφθηκαν την πρεσβεία τού Ισραήλ στην Αθήνα.



Οι μαθητές ενημερώθηκαν για την πολιτική και τη θέση τού κράτους τού Ισραήλ σε τρέχοντα θέματα, τα οποία και συζητήθηκαν στη συνέχεια στο συνέδριο.

Οι μαθήτριες τής Β΄τάξης Κωνσταντινίδου Αθηνά και Σταυροπούλου Βασιλική, και οι μαθητές τής Α΄ τάξης, Κάκιας Αναστάσιος και Κατσούνη Σταυρούλα είχαν την ευκαιρία να διατυπώσουν ερωτήματα και απορίες σχετικά με τα υπό συζήτηση θέματα.
Επιπλέον, ενημερώθηκαν για την ιστορία τού κράτους τού Ισραήλ, τα προβλήματα, τα επιτεύγματα, το εκπαιδευτικό του σύστημα κ.ά.

Η συζήτηση με τον κ. Tsach Saar, Deputy Ambassador of Israel, και την κ. Tity Matsa, Academic Affairs & Information Officer, υπήρξε άκρως διαφωτιστική και ενδιαφέρουσα για τα παιδιά, καθώς οι πληροφορίες που τους δόθηκαν κάλυπταν πλήρως τα προς συζήτηση θέματα.

Η επίσκεψη αυτή υπήρξε μια πολύ ενδιαφέρουσα και ξεχωριστή εμπειρία για τους μαθητές που τους βοήθησε να αντιμετωπίσουν την πρόκληση τού συνεδρίου.

Τους μαθητές συνόδευσαν οι υπεύθυνες για το πρόγραμμα καθηγήτριες Αγγλικών κ. Τζαμάλη Άντζελα και Παππά Μαρία.