Εκτύπωση

Το Β΄ Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού έλαβε μέρος στο 7ο Μοντέλο Ηνωμένων Εθνών, που διοργανώθηκε από τα Αρσάκεια Σχολεία Πατρών, από 5-7 Νοεμβρίου 2021.



Το διαδικτυακό συνέδριο, με τίτλο “Can technology be the answer?”, διήρκεσε 3 ημέρες και συμμετείχαν σε αυτό σχολεία από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς και φοιτητές πανεπιστημίων.

Μαθητές από την Α΄και Β΄τάξη τού Σχολείου μας εκπροσώπησαν το Ηνωμένο Βασίλειο σε διάφορες επιτροπές, όπως το Συμβούλιο Ασφαλείας, η Επιτροπή Αφοπλισμού και Διεθνούς Ασφάλειας, η Επιτροπή Οικονομικών Θεμάτων, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, η Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Κοινωνικών Θεμάτων κ.ά.

Ορισμένα από τα θέματα που συζητήθηκαν από τις επιτροπές ήταν η διεθνής τρομοκρατία με βιολογικά όπλα, ο εμβολιασμός και η πανδημία, η εξάλειψη τής βίας και τής σεξουαλικής παρενόχλησης στο εργασιακό περιβάλλον, η κατάσταση στη Συρία και οι σχέσεις Παλαιστίνης - Ισραήλ.

Οι μαθητές που έλαβαν μέρος ήταν οι: Κωνσταντινίδου Αθηνά, Ταμπάκου Αλεξάνδρα, Τσούκα Μαρία, Σταυροπούλου Βασιλική και Μουρατάι Ανδριάνα (Β΄τάξη), και Κατσούνη Σταυρούλα, Κασιμάτη Νίκη και Κάκιας Αναστάσιος (Α΄τάξη).

Οι μαθητές αποκόμισαν τις καλύτερες εντυπώσεις από το συνέδριο, καθώς το επίπεδο τής αγγλικής γλώσσας των συμμετεχόντων μαθητών αλλά και η ενημέρωσή τους στα τρέχοντα θέματα ήταν εξαιρετική.

Εκτός από τη συμμετοχή τους στις επιτροπές, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν με παιδιά από άλλα σχολεία, με αντίστοιχα ενδιαφέροντα, και να ανταλλάξουν ενδιαφέρουσες απόψεις.

Τους μαθητές προετοίμασαν οι καθηγήτριες τού Αγγλικού τμήματος κ.Τζαμάλη Άντζελα και Παππά Μαρία.