Εκτύπωση

Το Β΄ Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού, τιμώντας την επέτειο τής εξέγερσης των φοιτητών τού Πολυτεχνείου, σαρανταεπτά χρόνια μετά, διοργάνωσε γιορτή στο Θέατρο των Αρσακείων Σχολείων Ψυχικού με τη συμμετοχή μαθητών τής Γ΄ τάξης.



Τη γιορτή παρακολούθησαν διά ζώσης τα τμήματα τής Γ΄  τάξης, ενώ τα τμήματα τής Α΄ και Β΄ τάξης είδαν τη γιορτή στις αίθουσές τους βιντεοσκοπημένη.

Η Διεθύντρια κ. Νέλλη Παππά, στον πρόλογό της, αναφέρθηκε στο χρονικό των ημερών εκείνων και στη σημασία τής εξέγερσης των φοιτών για εμάς σήμερα.

Στη συνέχεια προβλήθηκε βίντεο-ντοκουμέντο για τα γεγονότα που αποτέλεσαν την κορυφαία αντίδραση κατά τής χούντας των συνταγματαρχών.

Ακολούθησε το χρονικό τής εξέγερσης από τους μαθητές, διανθισμένο με κείμενα των Νίκου Παππά, Νικηφόρου Βρεττάκου και Γιάννη Ρίτσου.

Οι μαθητές μετέδωσαν με το δικό τους βιωματικό τρόπο τη φορτισμένη ατμόσφαιρα εκείνων των ημερών.

Επιπλέον, τραγούδησαν, με τη συνοδία πιάνου και κιθάρας, τραγούδια που ταυτίστηκαν με το Πολυτεχνείο και  γενικότερα τον  αντιδικτατορικό αγώνα.

Η γιορτή έληξε με ανάκρουση τού Εθνικού Ύμνου.

Πολύτιμοι αρωγοί για τη διοργάνωση τής σεμνής αυτής γιορτής υπήρξαν η Υποδιευθύντρια κ. Σοφία Ραπτάκη, η μουσικός κ. Κωνσταντίνα Γύφτουλα, η θεατρολόγος κ. Έλενα Κορρέ, καθώς και οι εκπαιδευτικοί κ. Παναγιώτης Χαλκιαδάκης και Μάκης Κάτσικας.