Εκτύπωση

Οι μαθητές τής Γ΄τάξης τού Β΄Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού (τμήμα Οικονομίας και Πληροφορικής) επισκέφθηκαν, την Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021, το Ελληνικό Μουσείο Πληροφορικής, συνοδευόμενοι από τις κ. Μ. Στρατοπούλου, φιλόλογο, Δ. Ραμπαούνη, καθηγήτρια Πληροφορικής, και Δ. Χατζηαγγελάκη, καθηγήτρια Πολιτικών και Οικονομικών Επιστημών.



Στο Μουσείο παρακολούθησαν την ομιλία τού εμπνευστή και ιδρυτή τού μουσείου κ. Γ. Τσεκούρα, ο οποίος τούς ταξίδεψε στον κόσμο των Ηλεκτρονικών Υπολογιστών από τη γένεσή τους, το 1840 στην Αγγλία και το 1940-1950 στην Ευρώπη και στην Αμερική, όταν κατασκευάστηκαν υπολογιστές σε μέγεθος δωματίου για πολεμικούς σκοπούς, έως τη σύγχρονη ψηφιακή εποχή με τους φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, τα smartphones και τα κοινωνικά δίκτυα.

Η ομιλία ολοκληρώθηκε με την παραίνεση τού ομιλητή προς τους μαθητές να προσέχουν πολύ τη χρήση των ηλεκτρονικών συσκευών και να μην εξαρτώνται από το διαδίκτυο και τις ψηφιακές μηχανές.

Στη συνέχεια οι μαθητές περιηγήθηκαν στο μουσείο, όπου παρακολούθησαν στην εξελικτική πορεία τού τηλεφώνου, των υπολογιστών και των εξαρτημάτων τους (σκληρός δίσκος, δισκέτα, ποντίκι κ.λπ.).

Να σημειωθεί ότι το Ελληνικό Μουσείο Πληροφορικής, που είναι το μοναδικό Μουσείο Πληροφορικής στη Νοτιανατολική Ευρώπη, ξεκίνησε τις δραστηριότητες του το 2009, και από το 2012 αποτελεί τον πρώτο επίσημο φορέα στην Ελλάδα που συγκεντρώνει τη γνώση για την εξέλιξη στον χώρο τής Πληροφορικής από το 1970 μέχρι τα μέσα τής δεκαετίας τού 1990 σε έναν ενιαίο χώρο.