Εκτύπωση

Την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2021 οι μαθητές τής Α΄ τάξης τού Β΄Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού που πήραν μέρος στον διαγωνισμό μετάφρασης "Juvenes Translatores" (Νεαροί Μεταφραστές), με μετάφραση από τα Γαλλικά στα Ελληνικά, επισκέφθηκαν στον πολυχώρο πολιτισμού στον Βοτανικό, την πλουσιότατη έκθεση πινάκων, γλυπτών και αντικειμένων τέχνης τού οίκου δημοπρασιών Βέργος.

Τους μαθητές συνόδευσαν η Διευθύντρια κ. Νέλλη Παππά και η φιλόλoγος κ. Δήμητρα Αγιασοφίτη.

Η VERGOS Auctions, ο μεγαλύτερος και μακροβιότερος οίκος δημοπρασιών στην Ελλάδα, με αφορμή τη δημοπρασία Νεοελληνικής Ζωγραφικής και Γλυπτικής, που διοργανώνει στις 9 Δεκεμβρίου 2021, πραγματοποίησε έκθεση στον ίδιο χώρο με μια εντυπωσιακή συλλογή έργων από τους σημαντικότερους δημιουργούς τής ελληνικής εικαστικής  τέχνης, όπως και σπάνια αντικείμενα εξαιρετικού ιστορικού και φιλελληνικού ενδιαφέροντος.

Στο πλαίσιο των δράσεων τής εταιρείας με στόχο την εξοικείωση τού νεαρότερου κοινού με τον κόσμο τής ελληνικής τέχνης και ιστορίας, η Διευθύντρια κ. Νέλλη Παππά μαζί με την παλιά Αρσακειάδα και Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων τού οίκου κ. Νάνσυ Αργυροπούλου, οργάνωσαν την επίσκεψη και ξενάγηση των μαθητών από εξειδικευμένο ιστορικό τέχνης.

Επιπλέον, ο Ανδρέας Βέργος, Διευθυντής μάνατζμεντ τής εταιρείας, ήταν παρών στην ξενάγηση και απάντησε σε ποικίλες ερωτήσεις των μαθητών.

Τα παιδιά είχαν τη μοναδική ευκαιρία να δουν από κοντά και να θαυμάσουν έργα που δεν μπορούν να δουν σε μουσεία, να μιλήσουν με ειδικούς τού χώρου, να θέσουν ερωτήματα, καθώς και να φωτογραφίσουν τα έργα που ήθελαν.

Στο τέλος τής επίσκεψης παρέλαβαν ως δώρο ένα καλαίσθητο λεύκωμα με όλα τα έργα και αντικείμενα τής έκθεσης από τον οίκο Βέργος.