Εκτύπωση

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε, την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2021, η τετραήμερη εκδρομή των μαθητών τής Γ΄ τάξης τού Β΄Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού στα Ιωάννινα.

Οι μαθητές και οι συνοδοί καθηγητές τους, ακολουθώντας αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα σύμφωνα με τις οδηγίες τής λοιμωξιολόγου κ. Παπαευαγγέλου, διέμειναν στα Ιωάννινα και είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν καταρχάς το Αρσάκειο Ιωαννίνων.

Ξεναγήθηκαν στους χώρους τού Σχολείου από την Διευθύντρια τού Δημοτικού κ. Παπανικολάου, τη Διευθύντρια τού Γυμνασίου κ. Τάτση και τον Διευθυντή τού Λυκείου κ. Μαυρόγιαννη, και είχαν την ευκαιρία να μάθουν την ιστορία τού Σχολείου και των καλαίσθητων κτηρίων του και να κατανοήσουν σε βάθος την κοινή φιλοσοφία και αντίληψη που διέπει τα Αρσάκεια Σχολεία.

Οι μαθητές μας διατύπωσαν ποικίλες ερωτήσεις για τον μαθητικό πληθυσμό τού Αρσακείου Ιωαννίνων, καθώς και για τους χώρους και την τοποθεσία των κτηρίων.
Στο τέλος τής ξενάγησης περίμενε τους μαθητές ένα μικρό κέρασμα.

Οι μαθητές επισκέφθηκαν, επίσης, σημαντικές τοποθεσίες και χώρους υψηλού ιστορικού, περιβαλλοντικού και πολιτισμικού ενδιαφέροντος, όπως το νησάκι τής λίμνης Παμβώτιδας, όπου ξεναγήθηκαν στο μικρό μουσείο, τα αξιοθέατα τής ίδιας τής πόλης των Ιωαννίνων, το ιστορικό Καλπάκι με το μικρό αλλά σημαντικό μουσείο για τον ελληνοαλβανικό πόλεμο, τον πανέμορφο αρχαιολογικός χώρο τής Δωδώνης, όπου, επίσης, ξεναγήθηκαν από φιλόλογο ξεναγό, το Μέτσοβο, τα Ζαγοροχώρια και το φαράγγι τού Βίκου.

Την τελευταία μέρα καθηγητές και μαθητές μετέβησαν στα Τρίκαλα, όπου είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το στολισμένο για τις γιορτές κέντρο τής θεσσαλικής πόλης.

Τους μαθητές συνόδευσαν στην εκδρομή η Διευθύντρια κ. Νέλλη Παππά, καθώς και οι εκπαιδευτικοί κ. Κώστας Ήμελλος, Άσπα Αθανασιά, Μαρία Παππά και Μαίρη Γιαννακοπούλου.

Η εμπειρία υπήρξε ωφέλιμη για τους μαθητές έπειτα από τα απαγορευτικά και τα δεινά τής πανδημίας, καθώς διανύουν μια ιδιαίτερα απαιτητική χρονιά, στην οποία πρέπει να κάνουν κρίσιμες επιλογές για την επαγγελματική τους πορεία.