Εκτύπωση

Κατόπιν προσκλήσεως τής διευθύντριας τού Β΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού κ. Νέλλης Παππά, την Τετάρτη 4 Μαΐου 2022 η μαιευτήρας-γυναικολόγος στο νοσοκομείο "Ιασώ" κ. Μαριλία Νικολαΐδου (MD, Msc) μίλησε στους μαθητές τής Α΄ τάξης με κεντρικό θέμα τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα (ΣΜΝ). Η ομιλία πραγματοποιήθηκε στο Θέατρο των Σχολείων.

Χρησιμοποιώντας τα πλέον έγκυρα στατιστικά στοιχεία από την Ελλάδα και τον κόσμο και πλήθος εποπτικών διαφανειών με ποικίλο υλικό, η γιατρός αναφέρθηκε με βιωματικό και απλό τρόπο στο ανθρώπινο αναπαραγωγικό σύστημα εν γένει, στις ιδιαιτερότητες τής εφηβικής ηλικίας, στη σεξουαλική συμπεριφορά των εφήβων, στη σχέση τους με το διαδίκτυο, στην ανάγκη σωστής και επιστημονικής ενημέρωσής τους σχετικά με τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και στον τρόπο πρόληψης και αντιμετώπισής τους.

Επέμεινε στην ανάγκη ώριμων και ενημερωμένων επιλογών στη ζωή μας και πληροφόρησε το ακροατήριο σχετικά με όλα τα ΣΜΝ, αλλά και με τον απαραίτητο εμβολιασμό κατά τού ιού των κονδυλωμάτων.

Οι μαθητές παρακολούθησαν επί δύο διδακτικές ώρες με πολλή προσοχή την κ. Νικολαΐδου και έθεσαν ερωτήματα πάνω σε θέματα που τους απασχολούν. Σημειωτέον ότι η γιατρός είναι μητέρα μαθήτριας τής Β΄ τάξης τού Σχολείου και γνωρίζει τις ανησυχίες και τις ανάγκες τής εφηβικής ηλικίας.

Την οργάνωση τής ομιλίας ανέλαβε ο βιολόγος κ. Ανδρέας Τζανετής.