Αρσάκεια Ιωαννίνων

Το Β΄ Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού σε συνεργασία με τον εθελοντικό οργανισμό «Το Χαμόγελο τού Παιδιού» συγκέντρωσε 50 σακούλες με είδη πρώτης ανάγκης, καθώς και λούτρινα παιχνίδια, για τις οικογένειες και τα παιδιά στην Ουκρανία.

Ο εθελοντικός οργανισμός ανέλαβε τον συντονισμό τής δράσης «Το αρκουδάκι μου για σένα», συγκεντρώνοντας παιχνίδια και είδη πρώτης ανάγκης για τη δοκιμαζόμενη Ουκρανία, που θα αποσταλούν στο πλαίσιο τής ανθρωπιστικής βοήθειας.

Για τον σκοπό αυτό προέτρεψε το Υπουργείο Παιδείας και τα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να συμμετάσχουν στη συγκεκριμένη δράση πιστεύοντας ότι είναι σημαντικό για τους μαθητές να αναλάβουν δράση, να στηρίξουν ανθρώπους που πλήττονται, και κυρίως συνομηλίκους τους, ώστε με αυτό τον τρόπο να διαχειριστούν αποτελεσματικότερα την τρομακτική πραγματικότητα τού πολέμου και να έχουν αίσθηση ελέγχου τής κατάστασης.

Την ανθρωπιστική βοήθεια παρέλαβε από το Σχολείο ειδικό όχημα από «Το Χαμόγελο τού Παιδιού» για να την προωθήσει στα σημεία συγκέντρωσης για την Ουκρανία. Την πρωτοβουλία για τη συγκέντρωση τής βοήθειας είχαν η διευθύντρια κ. Νέλλη Παππά και η υποδιευθύντρια κ. Σοφία Ραπτάκη.