Εκτύπωση

Την Παρασκευή 20 Μαΐου 2022 η Διεθύντρια τού Β΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού κ. Νέλλη Παππά, η Υποδιευθύντρια κ. Σοφία Ραπτάκη και η εκπρόσωπος των Συμβουλευτικών Υπηρεσιών τής Φ.Ε. κ. Κατερίνα Σουφλιά υποδεχθηκαν στο Θέατρο των Σχολείων τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών τής Β΄ τάξης.

Στη συνάντηση η κ. Ραπτάκη, αφού απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό, μίλησε για το μάθημα τής Νοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας, το οποίο διδάσκει επί σειρά ετών και το οποίο αποτελεί καταλύτη στη σχολική ζωή των μαθητών τής Γ΄ τάξης, τόσο για τις απολυτήριες όσο και για τις Πανελλήνιες εξετάσεις.

Εν συνεχεία, η Διευθύντρια μίλησε στους γονείς για τα πεπραγμένα τής σχολικής χρονιάς που πέρασε, αλλά και για τις προοπτικές τής νέας χρονιάς, κατά την οποία οι μαθητές θα είναι πλέον τελειόφοιτοι. Αναφέρθηκε στην οργάνωση τού σχολικού βίου, στο ωρολόγιο πρόγραμμα, στις εξετάσεις και στα χρονοδιαγράμματα και έθεσε το πλαίσιο μιας επιτυχούς συνεργασίας γονέων και Σχολείου από τον Σεπτέμβριο και ώς το τέλος τής χρονιάς.

Η κ. Σουφλιά μίλησε με αναλυτικά στοιχεία για τον τρόπο εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, για προσανατολισμούς, σχολές και πανεπιστήμια, για όλα τα τεχνικά θέματα που ανακύπτουν στην Γ΄ λυκείου, αλλά και για τα κριτήρια επιλογής επαγγέλματος και πανεπιστημίου. Έδωσε στους γονείς πληροφορίες και υλικό μαζί με συμβουλές για τη δύσκολη χρονιά που έρχεται, μιας και οι μαθητές θα κληθούν να κάνουν σημαντικές επιλογές για το μέλλον τους.

Ακολούθησε συζήτηση σε πολύ καλό κλίμα, κατά την οποία οι γονείς έθεσαν ερωτήματα και απορίες προς τις ομιλήτριες πάνω σε διάφορες πτυχές τής σχολικής ζωής.