Εκτύπωση
Οι μαθητές τής Α΄ τάξης τού Β΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού Παναγιώτης Γραβιάς, Μάριος Θεοδώρου, Στυλιανή Μνηματίδου, Γεωργία Παντελίδη και Ελευθερία Τσιαδή-Δημητροπούλου, στις 24 Ιουνίου 2022, έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό που διοργανώνει φέτος το Κέντρο Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας ACEin, υπό την αιγίδα τού Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, προκειμένου να κερδίσουν υποτροφία για το Θερινό Σχολείο Επιχερηματικότητας (πατήστε εδώ).

Το θερινό αυτό σχολείο είναι το πρώτο Θερινό Σχολείο Νεανικής Επιχειρηματικότητας που διοργανώνεται από ελληνικό πανεπιστήμιο και απευθύνεται σε μαθητές λυκείου. Υλοποιείται εδώ και 13 έτη στο τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας τού Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει στόχο την ανάδειξη τής νεανικής καινοτομίας και επιχειρηματικότητας.

Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί ώστε να είναι ζωντανό, διαδραστικό και πρακτικά προσανατολισμένο. Προσφέρει στους μαθητές τη δυνατότητα βιωματικής μάθησης σχετικά με το πώς δουλεύει μια επιχείρηση καθώς και μια γενικότερη εικόνα τού επιχειρηματικού κόσμου.

Περιλαμβάνει ανάλυση και συζήτηση μελετών περίπτωσης από την ελληνική και τη διεθνή πραγματικότητα, συμμετοχή σε επιχειρηματικά παίγνιαομαδικές δραστηριότητες, εκπαίδευση στη δόμηση ενός επιχειρηματικού πλάνου και στην πιθανή υλοποίηση μιας επιχειρηματικής ιδέας.

Τα σεμινάρια αλλά και τα πρακτικά εργαστήρια υλοποιούνται από καθηγητές τού Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών καθώς και από καταξιωμένους επιχειρηματίες που μεταφέρουν την τεχνογνωσία τους και δίνουν στους μαθητές μια εικόνα τού επιχειρείν.

Τα τελευταία χρόνια, το πρόγραμμα παρακολουθούν μαθητές σχεδόν αποκλειστικά με τη χορήγηση υποτροφίας, ύστερα από σχετική εξέταση που διεξάγεται στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Με το πέρας τού Θερινού Σχολείου Επιχειρηματικότητας δίδεται σε όλους τους συμμετέχοντες ειδικό Πιστοποιητικό Παρακολούθησης, το οποίο αποτελεί σημαντικό πλεονέκτημα στο βιογραφικό των νέων. Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από 30 Ιουνίου έως και 14 Ιουλίου 2022.

Υπεύθυνη τού προγράμματος είναι η καθηγήτρια Πολιτικών και Οικονομικών Επιστημών κ. Δήμητρα Χατζηαγγελάκη.