Εκτύπωση

«Έβαλε τα χέρια του γύρω σου
Και σε ανέβασε να ξεκουραστείς
Ο κήπος τού θεού πρέπει να είναι όμορφος
Παίρνει πάντα το καλύτερο»
  (Κatie Evans)

Κάποιοι άνθρωποι είναι σπάνιοι και αναντικατάστατοι. Ένας τέτοιος άνθρωπος, χαρισματικός δάσκαλος, που φώτισε και επιπλέον διαμόρφωσε την πορεία τού Συντονισμού των Φυσικών Επιστημών στα Αρσάκεια Σχολεία, ήταν ο Δημήτρης Κλαυδιανός.

Αν κάθε δράση προκαλεί αντίστοιχη αντίδραση, όπως διδάσκει η Φυσική, η πονεμένη αντίδραση όλων μας στην απώλειά του δείχνει πόσο σπουδαία ήταν η δράση του...

Ένας επιστήμονας που δίδαξε και ενέπνευσε τους συναδέλφους φυσικούς μέσα από την οραματική και πολυσχιδή, υποδειγματική δουλειά του, αλλά πάνω απ’ όλα με τη διεισδυτική και αποκαλυπτική του ματιά πάνω στη σύνδεση διδασκαλίας και τής σύγχρονης εφαρμογής της στην εκπαίδευση των μαθητών των Αρσακείων - Τοσιτσείων Σχολείων.

Κατά την πολυετή θητεία του ως συντονιστή έγιναν πολλές εκδηλώσεις, ημερίδες και συνέδρια, με σκοπό τα παιδιά να αγαπήσουν τις Φυσικές Επιστήμες και οι συνάδελφοι να επιμορφωθούν σε νέες διδακτικές πρακτικές. Στο πλαίσιο αυτό ενίσχυσε τη συνεργασία των Αρσακείων με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Πυρηνικών Ερευνών (CERN).

Ο Δημήτρης Κλαυδιανός ενέπνεε, όμως, και τους συναδέλφους των άλλων ειδικοτήτων και τους μαθητές με την ευγένεια, την ευπρέπεια και το ζακυνθινό του ύφος και ήθος.

Δημήτρη, δεν μπορούμε να σε ξεχάσουμε ποτέ. Θα είσαι για πάντα στην καρδιά και στη σκέψη μας.
Ο ουρανός έγινε πλουσιότερος με την παρουσία σου, το Αρσάκειο φτωχότερο...

Η Διευθύντρια, η Υποδιευθύντρια και ο Σύλλογος διδασκόντων τού Β΄Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού.