Αρσάκεια Ιωαννίνων

Την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2022, στο πλαίσιο τής συνεργασίας τού Β΄Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού με το Χαμόγελο τού Παιδιού, και μετά από σχετική πρόσκληση, τα μέλη τού 15μελούς μαθητικού συμβουλίου επισκέφθηκαν, με τη συνοδία τού καθηγητή Φυσικής Αγωγής κ. Θ. Κόκκοτα, τις νέες εγκαταστάσεις τού οργανισμού, στο Κορωπί.

Εκεί τους υποδέχθηκε ο πρόεδρος τού Χαμόγελου κ. Γιαννόπουλος, ο οποίος τους καλωσόρισε και αφηγήθηκε στα παιδιά την ιστορία ίδρυσης και τον σκοπό λειτουργίας τού οργανισμού, τονίζοντας τη σημασία τής εθελοντικής δράσης των νέων.

Στη συνέχεια η αντιπροσωπία τού Σχολείου παρακολούθησε με πολύ ενδιαφέρον και με ενεργό συμμετοχή των μαθητών/μαθητριών την εκπαίδευση και δράση σκύλων διάσωσης σε φυσικές καταστροφές και σκύλων συνοδίας τυφλών προσώπων.

Η επίσκεψη έκλεισε με συζήτηση για περίπου μία ώρα με την κ. Ιωάννα Χαρδαλούπα, ειδική ψυχολόγο τού οργανισμού, με θέμα τη βία που συναντάμε σε όλες τις πτυχές τής κοινωνικής ζωής.

Το ενδιαφέρον των μαθητών και οι σκέψεις τους, όπως τις εξέφρασαν, μας κάνουν να νιώθουμε αισιοδοξία για το μέλλον αλλά και έντονο προβληματισμό για το παρόν.

Τα μέλη τού δεκαπενταμελούς θα ενημερώσουν ολόκληρη τη μαθητική κοινότητα τού Σχολείου για όσα είδαν και άκουσαν κατά την επίσκεψή τους και θα προτρέψουν τους συμμαθητές και τις συμμαθήτριές τους να μετάσχουν ενεργά σε δράσεις τού Χαμόγελου τού Παιδιού.