Αρσάκεια Ιωαννίνων

Την Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2022 η μαθητική κοινότητα και οι εκπαιδευτικοί τού Β΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού τίμησαν την επέτειο τού ΟΧΙ, αφού συγκεντρώθηκαν όλοι μαζί στο Θέατρο των Αρσακείων Ψυχικού.

Μετά την παράδοση τής Σημαίας στον φετινό σημαιοφόρο τού Σχολείου Γαβριήλ Ιωαννίδη, η Διευθύντρια κ. Νέλλη Παππά απευθύνθηκε στον σημαιοφόρο και τους παραστάτες, μιλώντας τους για την ιερότητα τού εθνικού συμβόλου και συγχαίροντάς τους για την επίδοση και το ήθος τους.

Τον πανηγυρικό τής ημέρας εκφώνησε ο φιλόλογος κ. Γιάννης Καργάκος, ο οποίος με πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό σε διαφάνειες αναφέρθηκε στα γεγονότα τού Β΄Παγκοσμίου Πολέμου με έμφαση στα έργα και τον ρόλο τού ελληνικού λαού στη νίκη κατά των δυνάμεων τού Άξονα.

Εν συνεχεία η μαθητική κοινότητα παρακολούθησε την εορτή που προετοίμασε με πολλή φροντίδα το Α΄Αρσάκειο Γυμνάσιο Ψυχικού.

Η Διευθύντρια κ. Παππά στο τέλος τής εκδήλωσης ευχαρίστησε τους συντελεστές τής παράστασης, καθώς και τη Διευθύντρια τού Α΄ Αρσακείου Γυμνασίου κ. Ευδοκία Πατσιλινάκου, η οποία παρευρέθη στην εορτή.

Η συγκίνηση μαθητών και εκπαιδευτικών ήταν έκδηλη, καθώς μπόρεσαν μετά από δύο χρόνια πανδημίας να παρακολουθήσουν διά ζώσης την εορτή στο Θέατρο και να τιμήσουν όλοι μαζί την εθνική επέτειο χωρίς σοβαρούς περιορισμούς.