Εκτύπωση

Με επιτυχία διοργανώθηκε για μια ακόμη χρονιά στο Β΄ Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού ο 83ος διαγωνισμός τής Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας «Ο Θαλής».

Ο διαγωνισμός, που απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες και των τριών τάξεων τού λυκείου, έλαβε χώρα, σύμφωνα με τις οδηγίες τής Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας και με ευθύνη τής Διεύθυνσης τού Σχολείου, την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου, την 6η, 7η και 8η διδακτική ώρα.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους σε θέματα απαιτητικά και να οξύνουν την μαθηματική τους σκέψη, όπως και πολλοί άλλοι συμμαθητές και συμμαθήτριές τους από όλη τη χώρα.

Από το Β΄Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού διαγωνίστηκαν 32 μαθητές/-τριες τής Α΄ τάξης21 μαθητές/-τριες τής Β΄ τάξης, καθώς και ένας μαθητής τής Γ΄τάξης, ο οποίος, παρά το βεβαρυμένο του πρόγραμμα λόγω των Πανελληνίων Εξετάσεων, θέλησε από αγάπη για τα Μαθηματικά να συμμετάσχει στον διαγωνισμό.

Τις λεπτομέρειες τής διοργάνωσης ανέλαβαν για το Σχολείο οι μαθηματικοί κ. Δήμος Τριανταφύλλου, Κώστας Ήμελλος, Χρήστος Βραχνός, Γιώργος Δεσποτόπουλος, Ευρυδίκη Τζεφριού και Γιώργος Σχοινάς.