Εκτύπωση

Με πρωτοβουλία τής Διευθύντριας κ. Νέλλης Παππά και απόφαση τού Συλλόγου Διδασκόντων τού Β΄Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού, η μαθητική κοινότητα έλαβε μέρος σε δράσεις με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών/μαθητριών για τα δραματικά γεγονότα στο Ιράν μετά τον θάνατο τής Μαχσά Αμινί, στις 16 Σεπτεμβρίου 2022.

Η νεαρή Ιρανή βρισκόταν υπό κράτηση, αφού συνελήφθη για παραβίαση τού ενδυματολογικού κώδικα τής ισλαμικής θρησκείας.

Σκοπός των δράσεων ήταν η πολύπλευρη ενημέρωση των μαθητών/μαθητριών για τα δικαιώματα των γυναικών και την κατάφωρη παραβίαση αυτών των δικαιωμάτων σε πολλές χώρες τού σύγχρονου κόσμου.

Το θέμα συζητήθηκε με τους μαθητές και τις μαθήτριες τής Α΄τάξης, στο πλαίσιο τής ενότητας «Ισότητα των φύλων και διακρίσεις» στο μάθημα τής Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας, καθώς και στο μάθημα των Ξένων Γλωσσών όλων των τάξεων, όπου τα παιδιά αντάλλαξαν πληροφορίες και απόψεις.

Η θεολόγος κ. Χρύσα Βαβέτση ενθάρρυνε τους μαθητές και τις μαθήτριες να μιλήσουν για το θέμα και να δημιουργήσουν συνθήματα, σκίτσα και ζωγραφιές, εμπνευσμένα από την υπόθεση τής άτυχης Αμινί.
Το υλικό αυτό τοιχοκολλήθηκε σε δύο ειδικά ταμπλό τού Σχολείου.

Επιπλέον, με πρωτοβουλία τής Διεύθυνσης, διεξήχθη μικρός διαγωνισμός αφίσας με θέμα την υπόθεση τής Μαχσά Αμινί και τίτλο «Γυναίκες - Ιράν».

Οι μαθητές/μαθήτριες εργάστηκαν ατομικά και ομαδικά και δημιούργησαν αφίσες οι οποίες κοσμούν άλλα δύο ταμπλό τού Σχολείου.
Όλοι οι μαθητές και μαθήτριες θα λάβουν συμβολικό δώρο για τη δημιουργία αφίσας.

Τέλος, η μαθήτρια τής Α΄τάξης Μαίρη Γιάλβαλη (τμήμα Α΄1) συνέθεσε, αντλώντας έμπνευση από τα γεγονότα τού Ιράν, το δικό της τραγούδι  με στίχους και τίτλο «Για ένα ρούχο», το οποίο και ηχογράφησε.

Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες που συμμετείχαν στις δράσεις τού Σχολείου και εκφράστηκαν ποικιλότροπα μέσα από αυτές.