Αρσάκεια Ιωαννίνων

Την Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2022 οι μαθητές και οι μαθήτριες τού Τμήματος Ανθρωπιστικών Σπουδών τής Β΄ τάξης (τμήμα Π΄1) τού Β΄Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού επισκέφθηκαν βασικά ελληνιστικά και ρωμαϊκά τοπόσημα τής Αθήνας και ξεναγήθηκαν σε αυτά από την υπεύθυνη ξεναγό τής Φ.Ε και δρα Αρχαιολογίας κ. Μαριλένα Καραμπατέα.

Η κ. Καραμπατέα, σε συνεννόηση με τη Διευθύντρια και καθηγήτρια Λατινικής Γλώσσας τού τμήματος κ. Νέλλη Παππά σχεδίασαν μια διαδρομή για τους μαθητές και τις μαθήτριες, με τα πόδια, η οποία ξεκινούσε από την πλατεία Ασωμάτων και περιελάμβανε ξενάγηση στη Στοά τού Αττάλου, τη Βιβλιοθήκη τού Αδριανού, τη Ρωμαϊκή Αγορά, τον Πύργο των Ανέμων, το Ωδείο Ηρώδου τού Αττικού, το Μνημείο Φιλοπάππου, την Πύλη τού Αδριανού και τον Ναό τού Ολυμπίου Διός.

Σκοπός τής διδακτικής επίσκεψης ήταν να συνειδητοποιήσουν οι μαθητές και οι μαθήτριες τη ρωμαϊκή παρουσία στην πόλη, να εξοικειωθούν με σημαντικές μορφές τής ρωμαϊκής ιστορίας, που έπαιξαν ρόλο στην ιστορία τής πόλη τής Αθήνας, και, έτσι, να είναι σε θέση να κατανοήσουν καλύτερα τα λατινικά κείμενα και τα πολιτιστικά στοιχεία που αυτά περιέχουν.

Αποτελεί άλλωστε σχέδιο δράσης για την εσωτερική αξιολόγηση τού Σχολείου, κατά το σχολικό έτος 2022-2023, η βιωματική εξοικείωση τής μαθητικής κοινότητας με ποικίλες πτυχές τής ιστορίας.

000