Αρσάκεια Ιωαννίνων

Οι μαθητές και οι μαθήτριες τής Β΄ τάξης τού Β΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού, επιδεικνύοντας ευαισθησία απέναντι στην έλλειψη ιατρικής περίθαλψης που αντιμετωπίζουν τα μικρά ελληνικά νησιά, παρακινήθηκαν για την εκπόνηση εργασίας στο μάθημα των Αγγλικών (τμήμα Ιατρικής-Medicine), με υπεύθυνη την εκπαιδευτικό κ. Αθηνά Καραβασίλη.

Οι μαθητές χωρίστηκαν σε τέσσερεις ομάδες και συνεργάστηκαν για τη σύνταξη τής εργασίας τους με τίτλο: “Challenges to healthcare system in Chalki and other remote Greek islands” (Προκλήσεις για το υγειονομικό σύστημα στη Χάλκη και άλλα απομακρυσμένα νησιά).

Αρχικά, μαθητές και μαθήτριες από κάθε ομάδα συνέλεξαν πληροφορίες σχετικά με την ιατρική περίθαλψη των κατοίκων τής Χάλκης, καθώς και άλλων ακριτικών νησιών.

Στη συνέχεια ετοίμασαν ερωτήσεις για τον κ. Βασίλη Ρουσσάκη, αντιδήμαρχο τής Χάλκης Δωδεκανήσων, προκειμένου να πραγματοποιηθεί διαδικτυακή συνάντηση με σκοπό τη συλλογή πληροφοριών σχετικά με την ιατρική περίθαλψη των κατοίκων τής Χάλκης, το σύστημα υγείας, τις ελλείψεις, καθώς και τις συνέπειες αλλά και την αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων.

Τέλος, μαθητές και μαθήτριες από κάθε ομάδα ανέλαβαν την απομαγνητοφώνηση και μετάφραση τής συνέντευξης.

Μπορείτε να δείτε την εργασία των μαθητών και μαθητριών εδώ.