Εκτύπωση

Καθώς η Άνοιξη κερδίζει τον χώρο της μέσα στη φύση και μέσα στις καρδιές μας, συνειδητοποιούμε σιγά σιγά ότι άλλη μια σχολική χρονιά φτάνει στο τέλος της.

Μια χρονιά γεμάτη στιγμές χαράς, εκπλήξεων, εντάσεων αλλά και νέων εμπειριών. Μια χρονιά στην οποία συμπορευτήκαμε, μαθητές και εκπαιδευτικοί, στα «ταξίδια» προς τη γνώση, στην ψυχαγωγία, στην εξερεύνηση, στη συνεργασία και φυσικά στη δοκιμασία της καθημερινής συνύπαρξης. Μέσα από τη συζήτηση, τις επιπλήξεις, τις συναντήσεις με σημαντικούς ανθρώπους της τέχνης και της επιστήμης, τους χριστουγεννιάτικους διαγωνισμούς και τις αποκριάτικες βραβεύσεις σφυρηλατήσαμε από κοινού τους κώδικες του σχολικού βίου που αφήνουν ανεξίτηλα τα σημάδια τους στην πορεία προς την ενηλικίωση. Γιατί το σχολείο, εκτός από γνώσεις, βαθμούς, επιδόσεις και εξετάσεις είναι κυρίως άνθρωποι που μοιράζονται τον χώρο τους και χτίζουν δεσμούς που αντέχουν στον χρόνο.

Με αυτές τις σκέψεις, σάς αποχαιρετάμε για φέτος και ευχόμαστε όλοι εμείς οι δάσκαλοί σας, ολόψυχα, καλή επιτυχία στις εξετάσεις σας, υπομονή και δύναμη, τόσο απαραίτητες για την επίτευξη των στόχων σας. Ειδικά για εσάς τους τελειόφοιτους του σχολείου μας, η ευχή όλων μας είναι, αυτή τη δοκιμασία να την αντιμετωπίσετε με ψυχραιμία, αισιοδοξία και πίστη στις δυνάμεις σας. Να αποτελέσουν αυτές οι εξετάσεις το εφαλτήριο για να φτάνετε συνεχώς όλο και ψηλότερα!
Μαρία Μπουζινέλου (φιλόλογος)

001