Εκτύπωση

Σε όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, παράλληλα με τη μαθησιακή διαδικασία, τη διδασκαλία των γνωστικών αντικειμένων, τα διαθεματικά προγράμματα, τις δράσεις, τις εκδηλώσεις, η εκπαιδευτική κοινότητα του Γ΄ Αρσακείου Δημοτικού Σχολείου φροντίζει και για την ψυχοσυναισθηματική ενδυνάμωση και την ισορροπία των μαθητών.

Σε συνεργασία με τις Συμβουλευτικές Υπηρεσίες της Φ. Ε. σχεδιάζονται προγράμματα και δράσεις ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε τμήματος. Οι εκπαιδευτικοί καταγράφουν και προσδιορίζουν τα θέματα που απασχολούν τους μαθητές, ανάλογα με την ηλικία, τις ανησυχίες, τις αναζητήσεις, τη σύνθεση και τη λειτουργία της τάξης. Κατόπιν, οι ψυχολόγοι των Συμβουλευτικών Υπηρεσιών σχεδιάζουν σενάρια και δράσεις ανάλογα με τις ανάγκες.
Έτσι, για τη φετινή σχολική χρονιά έχουν σχεδιαστεί και είναι σε εξέλιξη τα παρακάτω προγράμματα:

Στόχος του Σχολείου μας είναι η συνολική και ολόπλευρη αγωγή των μαθητών. Η μαθησιακή ετοιμότητα, η κριτική σκέψη, η συναισθηματική ενδυνάμωση, η ενσυναίσθηση, η επικοινωνία, η συνεργασία, η δημιουργικότητα είναι οι δεξιότητες που καθημερινά προσπαθούν οι εκπαιδευτικοί, να καλλιεργήσουν στους μαθητές τους και να τους προετοιμάσουν για την ενεργή συμμετοχή τους στην κοινωνία.

Η Διευθύντρια
Στυλιανή Μέλλιου