Εκτύπωση
To Α΄ Αρσάκειο Γενικό Λύκειο Ψυχικού θα υποδεχθεί μαθητές και καθηγητές από Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία και Ρουμανία στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS+ με τίτλο “THINKING ALLOWED - Teenage students have their say on Human Rights” στο διάστημα από 5 έως 9 Απριλίου 2019 στην Αθήνα.
Με τη δράση αυτή, ολοκληρώνεται η διετής εγκεκριμένη εκπαιδευτική σύμπραξη στο οποίο συμμετέχει το Α΄ Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού στο πλαίσιο των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων ERASMUS+. Η τελευταία φάση του προγράμματος στην Αθήνα εστιάζει στο θέμα «Το δικαίωμα της ελευθερίας του λόγου και της έκφρασης».
Το όλο πρόγραμμα αφορά στη σύμπραξη πέντε σχολείων από τις χώρες: Ιταλία, Ελλάδα, Γαλλία, Ισπανία, Ρουμανία.
Το πρόγραμμα ξεκίνησε στο Αβελλίνο της Ιταλίας με επιμόρφωση των καθηγητών τον Ιανουάριο του 2018, συνεχίστηκε με την πρώτη συνάντηση των μαθητών στο Mondoñedo της Ισπανίας (Φεβρουάριος 2018), ακολούθως στην Λυών της Γαλλίας (Μάϊος 2018) και κατόπιν στην Suceava της Ρουμανίας (Οκτώβριος 2018).
Η παιδαγωγική ομάδα του Α΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού που συμμετέχει στο πρόγραμμα αποτελείται από 10 εκπαιδευτικούς και 21 μαθητές. Υπεύθυνη του προγράμματος ERASMUS+ είναι η καθηγήτρια Μαρία Δημητροπούλου.
Η τελετή έναρξης των εργασιών της τελικής φάσης του προγράμματος Erasmus+ με τίτλο “Thinking Allowed: Teenage students have their say on Human Rights» θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 5 Απριλίου 2019, στις 8.30 π.μ. στη Βιβλιοθήκη των Αρσακείων Σχολείων Ψυχικού, με ιδιαίτερη αναφορά στο δικαίωμα της ελευθερίας του Λόγου και Έκφρασης.
Εισαγωγική ομιλία με θέμα: «Η Ελευθερία της έκφρασης», θα πραγματοποιήσει ο δημοσιογράφος και επίτιμος καθηγητής Επικοινωνίας κ. Γιάννης Λ. Πολίτης.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει βιωματικά εργαστήρια των μαθητών πάνω στο θέμα του δικαιώματος στην ελεύθερη έκφραση, επιμορφωτικά σεμινάρια καθηγητών, καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, ξεναγήσεις των αποστολών στην Ακρόπολη και άλλα σημεία πολιτιστικού και αρχαιολογικού ενδιαφέροντος καθώς και μια ημερήσια εκδρομή στην Επίδαυρο, όπου στο περίφημο Αρχαίο Θέατρο, οι μαθητές θα παρουσιάσουν δρώμενο με αποσπάσματα από την «Αντιγόνη» του Σοφοκλή.

001