Εκτύπωση

«Εδώ που έφθασες, λίγο δεν είναι·
τόσο που έκαμες, μεγάλη δόξα»
Κ. Καβάφης, Το πρώτο σκαλί

 

Αγαπημένα μας παιδιά,

Η παιδεία είναι μια συνεχής διαδικασία εμβάθυνσης στο «ταξίδι» της γνώσης, είναι «ο πηγαιμός για την Ιθάκη»! Φέτος διανύσαμε όλοι μια δύσκολη χρονιά. Με κλειστά τα σχολεία αλλά με ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας. Στα δικά μας μάτια όλοι σας είστε ήδη νικητές αφού επιδείξατε σοβαρότητα, ωριμότητα στη δοκιμασία αυτή με συνοδοιπόρους πάντα τους γονείς σας και εμάς τους δασκάλους σας. Είστε η ιστορική γενιά των αποφοίτων της πανδημίας του κορωνοϊού. Οι πανελλαδικές εξετάσεις που σε λίγο ξεκινούν είναι μόνο ένας σταθμός στη πορεία σας για την πραγματοποίηση των ονείρων σας. Είναι μία από τις πρώτες μεγάλες μάχες που καλείστε να δώσετε στη ζωή σας. Είναι η δική σας στιγμή, ο δικός σας αγώνας και αποτελούν ένα σημαντικό βήμα στο στίβο των επιδιώξεών σας.

Πιστεύουμε απόλυτα στη δύναμή σας και στην ικανότητά σας να πετύχετε αυτό που προσδοκάτε. Κάθε αγώνας κερδίζεται όταν η προσπάθεια καταβάλλεται μέχρι την τελευταία στιγμή. Η ζωή δεν σταματά στα αποτελέσματα των εξετάσεων. Αυτή είναι η αρχή μιας νέας πορείας γεμάτη από εμπειρίες και γνώση αλλά και η αφετηρία για τους επόμενους στόχους σας που θα σας καταξιώσουν σαν αυτόνομες προσωπικότητες. Η επιτυχία δεν μετριέται από αυτό που έχεις κατορθώσει αλλά από την αντίσταση που συνάντησες και από το κουράγιο που έδειξες στη μάχη απέναντι σε αμέτρητες αντιξοότητες. Συνεχίστε να διεκδικείτε τα όνειρά σας με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις σας. Να πιστεύετε στα όνειρα γιατί σ’ αυτά είναι κρυμμένη η πύλη της αιωνιότητας. Η μόνη αποτυχία που πρέπει να φοβάται κανείς είναι να μην επιμένει στο στόχο που θεωρεί ότι είναι ο καλύτερος.

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση στις οικογένειές σας που ζουν πολύ έντονα τη συγκεκριμένη διαδικασία και αγωνιούν για το μέλλον σας. Η πολύπλευρη στήριξη που σας παρέχουν είμαστε σίγουροι ότι θα αποφέρουν καρπούς στο μέλλον. Χαιρόμαστε πολύ που είμαστε οι δάσκαλοί σας. Πιστεύουμε ότι όσα έχετε μάθει από εμάς θα σας βοηθήσουν. Οι γονείς σας μας εμπιστεύτηκαν ό,τι  πολύτιμο έχουν. ΕΣΑΣ! Και εμείς δεν σας διδάξαμε μόνο εκείνο που θέλαμε. Δεν σας διδάξαμε μόνο εκείνο που ξέραμε. Σας διδάξαμε και εκείνο που είμαστε.

Είμαστε όλοι στο πλευρό σας για όποιο αποτέλεσμα φέρετε. Ευχόμαστε να είναι το επιθυμητό για σας, για τους γονείς σας και για μας. Είναι η ώρα για να σας το πούμε δυνατά: ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΣΑΣ. ΕΙΝΑΙ ΤΙΜΗ ΜΑΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΞΑΤΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ.    

Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστευτήκατε.

Η Διευθύντρια                                                                     Ο Σύλλογος Διδασκόντων



Δείτε το βίντεο του προγράμματος "Ελλάς - Ρωσία 1821"