Εκτύπωση
Η Υποδιευθύντρια τού Β΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού κ. Σοφία Ραπτάκη, φιλόλογος, και η θεολόγος κ. Χρυσάνθη Βαβέτση συμμετείχαν στην πρώτη συνάντηση υπεύθυνων-συντονιστών τού εγκεκριμένου Ευρωπαϊκού Προγράμματος Comenius με τίτλο ”The Healthy young people of today are the future of Europe tomorrow”, που πραγματοποιήθηκε στο Aichach τής Γερμανίας, προσκεκλημένοι τού γερμανικού σχολείου Wittelsbacher – RealschuleAichach.

Οι εκπρόσωποι, αφού ξεναγήθηκαν στους χώρους τού σχολείου από τον Διευθυντή κ. Kraze Detlef, παρουσίασαν τα σχολεία τους και τα εκπαιδευτικά συστήματα σε ηλεκτρονική μορφή. Επίσης συζητήθηκαν και ορίστηκαν οι επόμενες μετακινήσεις και δραστηριότητες για το πρόγραμμα. 
Στο πλαίσιο τού προγράμματος, πραγματοποιήθηκε στο σχολείο διάλεξη, προβολή βίντεo και ζωντανή διάσωση εγκλωβισμένων σε αυτοκινητικό δυστύχημα από αρμόδιους φορείς τής Πυροσβεστικής, τής Αστυνομίας και τού Ερυθρού Σταυρού. Η εκδήλωση, που έφερε το όνομα “DiscoFever”, σκοπό είχε να ενημερώσει τους μαθητές για τους κινδύνους που εγκυμονεί η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ.
Η επόμενη συνάντηση ορίστηκε στη Λιθουανία τον Ιανουάριο τού 2013.
Το Β΄ Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού θα υποδεχθεί όλους τους μαθητές και τους καθηγητές από τις χώρες-εταίρους τον Οκτώβριο τού 2013.