Εκτύπωση

Η κ. Χρυσάνθη Βαβέτση, θεολόγος στο Β΄ Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού και υπ. δρ τού ΕΚΠΑ, έχει επιλεγεί ως εκπονήτρια των νέων Αναλυτικών Προγραμμάτων για τα Θρησκευτικά του Δημοτικού.

Tο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ), όπως ενημερώνει μέσω τού Δελτίου Τύπου «… προχωρεί στην υλοποίηση μιας μεταρρυθμιστικής δράσης, που συνίσταται στην αναμόρφωση των Προγραμμάτων Σπουδών και στη δημιουργία εκπαιδευτικού υλικού για όλα τα γνωστικά αντικείμενα Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου (συνολικά 123 νέα Προγράμματα Σπουδών) και στη συνακόλουθη επιμόρφωση των εκπαιδευτικών στα νέα Προγράμματα Σπουδών.

Πρόκειται για μια σε βάθος μεταρρύθμιση τού περιεχομένου σπουδών όλων των βαθμίδων τής Γενικής εκπαίδευσης, από το Νηπιαγωγείο μέχρι και το Λύκειο, με μεγάλη εκπαιδευτική, επιστημονική και κοινωνική σημασία.

Η εκπόνηση των νέων Προγραμμάτων Σπουδών θα συνδυαστεί με τη συγγραφή 139 νέων σχολικών εγχειριδίων, καθώς και με την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών στα νέα Προγράμματα Σπουδών σε ορίζοντα διετίας.

Στο στάδιο αυτό, μέσα από ένα πλήθος 750 περίπου διακεκριμένων επιστημόνων- ερευνητών, ακαδημαϊκών δασκάλων και εκπαιδευτικών τής σχολικής πράξης, έχει ολοκληρωθεί ο κύκλος επιλογής 49 εποπτών και 210 εκπονητών, οι οποίοι θα ξεκινήσουν άμεσα το έργο τής εκπόνησης των νέων Προγραμμάτων Σπουδών..».