Αρσάκεια Ιωαννίνων
001  a junior high school arsakeio codeweek school label official

Το Αρσάκειο είναι ίσως από τα λίγα σχολεία  που δεν οικοδομήθηκε απλώς για να υπάρχει ακόμα ένα εκπαιδευτήριο, αλλά υλοποιήθηκε με αναλλοίωτες δομικές μονάδες γνώσης, πολιτισμού, αρετής και αξιών. Θεμελιώθηκε σε μια ιδέα που εδώ και 186 χρόνια αποτελεί άσβηστη φλόγα παιδείας και αυτό, γιατί το Αρσάκειο είναι ένα σχολείο με ψυχή…

Στο σχολείο μας, στο σχολείο τού σήμερα, ο δάσκαλος είναι ο σύμβουλος και ο μαθητής είναι ο ερευνητής, που εμπνέεται και διψάει να νιώσει τη δύναμη που παρέχει η γνώση. Γίνεται προσπάθεια να υπάρχει ισχυρός δεσμός μεταξύ διδασκαλίας και μάθησης και κυριαρχεί στην καθημερινότητά μας η φροντίδα για τους μαθητές μας, έτσι ώστε να τους εξασφαλίζουμε μία ασφαλή και χαρούμενη σχολική ζωή και ευχόμαστε να θεωρούν τους εαυτούς τους τυχερούς που ζουν στο σχολικό περιβάλλον που έχουμε δημιουργήσει για αυτούς και που διαρκώς το βελτιώνουμε, αξιολογώντας τις διδακτικές και παιδαγωγικές μας πράξεις.

Σχεδιάζουμε μακροπρόθεσμες δράσεις που έχουν ως στόχο την αειφορία σε όλους τους τομείς της σχολικής μας ζωής. Ο σκοπός μας είναι να αποκτήσουν οι μαθητές ηθικά και γνωστικά εφόδια, έτσι ώστε να είναι οι μελλοντικοί πολίτες του κόσμου. Προγραμματίζουμε επιμέρους δραστηριότητες κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους και καθορίζουμε διαδικασίες παρακολούθησης και ανατροφοδότησης, έτσι ώστε να επιτυγχάνουμε το βέλτιστο δυνατό αποτέλεσμα και να επιλύουμε τυχόν προβλήματα και αδυναμίες. Ο προγραμματισμός μας για τη σχολική μας μονάδα είναι η εξειδίκευση και η τεκμηρίωση του εκπαιδευτικού μας έργου. Στον προγραμματισμό μας απεικονίζεται το όραμα του κάθε εκπαιδευτικού μας, αλλά και του συλλόγου διδασκόντων ως σύνολο.

Η διδακτική πράξη καλείται να συμβαδίζει με έναν κόσμο που μεταβάλλεται με ταχύτατους ρυθμούς! Τι επιθυμούμε; Μήπως επιθυμούμε δασκάλους στάσιμους σε πάγιες διδακτικές τεχνικές, οι οποίες έχουν ως αποτέλεσμα οι μαθητές μας να είναι απλοί παρατηρητές των εξελίξεων ή μήπως επιθυμούμε φωτισμένους δασκάλους που ενδιαφέρονται να εμπνέουν τους μαθητές μας, έτσι ώστε να εξελιχθούν σε πολίτες με νόηση και βούληση, σε πολίτες που θα είναι ενεργά και όχι παθητικά κοινωνικά μέλη;

Τα κριτήρια σύμφωνα με τα οποία αναπτύσσουμε το παιδαγωγικό και το διδακτικό μας έργο, είναι τα εξής:

  • πλαίσιο προγραμματισμού για το διδακτικό έργο στη σχολική μας μονάδα,
  • προγραμματισμός ανά ειδικότητα με βάση τον συντονισμό, ανά ειδικότητα,
  • χρήση της πλατφόρμας e-arsakeio,
  • χρήση ψηφιακής τάξης,
  • δίαυλοι επικοινωνίας με τους μαθητές μας,
  • αξιολόγηση των μαθητών μας.

Στο Α΄ Αρσάκειο Γυμνάσιο Ψυχικού ο εγγραμματισμός των μαθητών μας αποτελεί κεντρικό στόχο της διδακτικής μας πράξης και υποστηρίζεται με δραστηριότητες που αφορούν σε όλα τα σχολεία της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, αλλά και με δραστηριότητες που υλοποιούνται στο σχολείο μας. Σκοπός μας είναι η ποιότητα ζωής των μαθητών μας στο σχολείο και γι’ αυτό θεωρούμε απαραίτητη την ύπαρξη τριών συγκοινωνούντων δοχείων: μαθητές – μαθήτριες, εκπαιδευτικοί και γονείς.

Κάθε νέα σχολική χρονιά αποτελεί για μας μία νέα αφετηρία γνώσης και χαράς.
Εύχομαι σε όλους υγεία και δύναμη!

Καλή σχολική χρονιά!

Η Διευθύντρια
Ευδοκία Πατσιλινάκου

 posterΑ3 1B

Δημιουργία του καθηγητή εικαστικών Δημήτρη Παπουτσάκη

Αναγγελίες Α' Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού

Απρίλιος 2024
Τον προηγούμενο μήνα   Τον επόμενο μήνα
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
week 14 1 2 3 4 5 6
week 15 7 8 9 10 11 12 13
week 16 14 15 16 17 18 19 20
week 17 21 22 23 24 25 26 27
week 18 28 29 30