Αρσάκεια Ιωαννίνων
001  a junior high school arsakeio codeweek school label official

«Διατροφή: Προσωπική υπόθεση και οικογενειακή ευθύνη»

Την Παρασκευή 14-10-2022 στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Διατροφής, στο θέατρο των Αρσακείων Σχολείων Ψυχικού, η Διευθύντρια του Σχολείου, κυρία Ευδοκία Πατσιλινάκου, κήρυξε την έναρξη της δράσης: «Διατροφή: Προσωπική υπόθεση και οικογενειακή ευθύνη», η οποία αφορά στην ευαισθητοποίηση των μαθητών όλων των τάξεων για τα ζητήματα διατροφής. Το πρόγραμμα συντονίζει και οργανώνει η Διευθύντρια σε συνεργασία με την καθηγήτρια Οικιακής Οικονομίας κυρία Αρτέμιδα Σούσου.
Η κυρία Σούσου την 1η διδακτική ώρα οργάνωσε «Το Μαθητικό Δεκατιανό» για τους μαθητές της Α΄ Γυμνασίου. Οι μαθητές γευμάτισαν στο μεγάλο χολ, δημητριακά, φρούτα, μέλι, ξηρούς καρπούς και λιχουδιές πλούσιες σε πρωτεΐνες, μη επεξεργασμένους υδατάνθρακες και βιταμίνες. Τα παιδιά με πολλή χαρά έλαβαν μέρος στη δράση αυτή. Τους μαθητές ενθάρρυναν και συνόδευσαν οι καθηγητές: Κωνσταντίνος Αραμπατζής, Αικατερίνη Ζωΐδου (Υποδιευθύντρια), Αικατερίνη Ημέλλου, Χρυσούλα Κλειδή (Υποδιευθύντρια), Ελένη Σκούμπου, Λήδα – Μαρία Ψεματίκα.
Στη συνέχεια, τη 2η διδακτική ώρα, ο Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων του Χημικού Τμήματος κύριος Χαράλαμπος Προεστός, έδωσε διάλεξη με θέμα: «Οι διατροφικές αναζητήσεις των εφήβων». Ο Καθηγητής έθεσε προβληματισμούς στους μαθητές όπως: «Γιατί ζούμε», «Μπορούμε να βελτιώσουμε τη ζωή μας», «Γιατί πεθαίνουμε». Οι μαθητές ανακάλυψαν τον χημικό ορισμό της ζωής, άκουσαν για τις «ελεύθερες ρίζες» και τα αντιοξειδωτικά και εντυπωσιάστηκαν από όσα έμαθαν. Την εκδήλωση παρακολούθησαν οι μαθητές της Α΄ και Β΄ Γυμνασίου.
Στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση μεταξύ του κυρίου Προεστού και των μαθητών, οι οποίοι ανέπτυξαν καίρια ερωτήματα περί διατροφής του σύγχρονου ανθρώπου.
Η Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 16 Οκτωβρίου, ημέρα κατά την οποία το 1945 ιδρύθηκε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) του ΟΗΕ.

Για να δείτε την παρουσίαση της Διευθύντριας πατήστε εδώ.
Για να δείτε την οργάνωση του προγράμματος πατήστε εδώ.

Αναγγελίες Α' Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού

Απρίλιος 2024
Τον προηγούμενο μήνα   Τον επόμενο μήνα
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
week 14 1 2 3 4 5 6
week 15 7 8 9 10 11 12 13
week 16 14 15 16 17 18 19 20
week 17 21 22 23 24 25 26 27
week 18 28 29 30