Αρσάκεια Ιωαννίνων

Τα Αρσάκεια Γυμνάσια Ψυχικού, σε συνεργασία με τη Συμβουλευτική Υπηρεσία Σχολικού και Επαγγελματικού Προσανατολισμού, διοργανώνουν και εφέτος από κοινού, για 13η συνεχή χρονιά, την εκδήλωση με τίτλο «Ημέρες Σταδιοδρομίας».

Η εκδήλωση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο εφαρμογής του θεσμού του Σ.Ε.Π. στα Σχολεία μας και θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 25 και την Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022, στο Θέατρο των Αρσακείων Σχολείων. Στις «Ημέρες Σταδιοδρομίας» έχουν προσκληθεί γονείς μαθητών, καταξιωμένοι στον επαγγελματικό τους χώρο, για να μιλήσουν στους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ΄ τάξης σχετικά με τη φύση, τις συνθήκες εργασίας, τους τομείς απασχόλησης, τις προοπτικές των επαγγελμάτων τους, καθώς και τα προσόντα που απαιτούνται για μια επιτυχημένη σταδιοδρομία. Σκοπός της προσπάθειας αυτής είναι η έγκυρη και αξιόπιστη ενημέρωση των μαθητών μας για τον κόσμο των επαγγελμάτων, προκειμένου να ενδυναμωθεί η επαγγελματική τους ανάπτυξη.
Όσον αφορά στη διαδικασία διεξαγωγής της εκδήλωσης, την καθεμία από τις προαναφερθείσες ημέρες θα μιλήσουν στα παιδιά 4 επαγγελματίες. Αρχικά, ο κάθε ομιλητής θα κάνει μια εισήγηση διάρκειας 15 λεπτών και στο τέλος, όταν ολοκληρώσουν τις εισηγήσεις τους και οι τέσσερις ομιλητές, θα ακολουθήσει συζήτηση με τα παιδιά, την οποία θα συντονίζουν οι Καθηγητές Επαγγελματικού Προσανατολισμού. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης θα τεθούν ερωτήσεις τόσο γενικού περιεχομένου προς όλους τους ομιλητές όσο και εξειδικευμένης μορφής στον κάθε ομιλητή ξεχωριστά. Οι μαθητές μας θα παρακολουθήσουν την εκδήλωση από τις τάξεις τους.
Στις «Ημέρες Σταδιοδρομίας» θα συμμετάσχουν οι ακόλουθοι ομιλητές:

Παρασκευή 25/11
Μαρία Αβαράκη (Μαιευτήρας – Χειρουργός Γυναικολόγος, Md, MSc, PhD)
Ελένη Λινάκη (Web Developer and Internet Solutions Specialist)
Λίλα Μακρογιάννη (Κλινική Ψυχολόγος – Ψυχαναλύτρια)
Παναγιώτης Φλέσσας (Δικηγόρος)

Τρίτη 29/11
Γεώργιος Καστής (Διευθυντής Ερευνών στην Ακαδημία Αθηνών στον κλάδο της Ιατρικής Απεικόνισης)
Ελευθερία Κοτταρίδου (HR Operations Director στην Εταιρεία ΑΒ Βασιλόπουλος)
Δημήτρης Παλλαντζάς (Μηχανικός Πληροφορικής στην Eurobank)
Θωμάς Πουφινάς (Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης).

Την επιμέλεια της εκδήλωσης έχουν οι Διευθύντριες των Αρσακείων Γυμνασίων Ψυχικού κυρία Ευδοκία Πατσιλινάκου και κυρία Σοφία Γρατσία, ενώ την ευθύνη της οργάνωσής της έχουν οι Καθηγητές - Σύμβουλοι Επαγγελματικού Προσανατολισμού κύριος Παντελής Κατηνιώτης και κυρία Αικατερίνη Σουφλιά.