Αρσάκεια Ιωαννίνων
001  a junior high school arsakeio codeweek school label official
Την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018 οι μαθητές τής Γ΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού επισκέφθηκαν το Mουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας "Κώστα Κοτσανά" και τον Καθολικό Καθεδρικό Ναό τού Αγίου Διονυσίου τού Αρεοπαγίτη. Στο Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας οι μαθητές γνώρισαν μέσα από 300 περίπου αρχαιοελληνικές τεχνολογικές εφευρέσεις την προσφορά τού αρχαίου ελληνικού πολιτισμού στη γέννηση και την ανάπτυξη τής τεχνολογίας.
Από το ρομπότ-υπηρέτρια τού Φίλωνος μέχρι τον "κινηματογράφο" τού Ήρωνος και από το αυτόματο ωρολόγιο τού Κτησιβίου μέχρι τον αναλογικό υπολογιστή των Αντικυθήρων και τα αρχαία μουσικά όργανα, όπως η ύδραβλις, οι αρχαίοι Έλληνες έχουν να επιδείξουν πολλά τεχνολογικά θαύματα σε τομείς, όπως η τέχνη, η μηχανική, οι επικοινωνίες, η μουσική και η ρομποτική.
Οι μαθητές έφυγαν εντυπωσιασμένοι, αλλά και με πολλά ερωτήματα σχετικά με τις αιτίες που καθυστέρησαν για 15 αιώνες τη βιομηχανική επανάσταση και τα σύγχρονα τεχνολογικά επιτεύγματα.
Στη συνέχεια οι μαθητές επισκέφθηκαν τον Καθολικό Καθεδρικό Ναό τού Αγίου Διονυσίου τού Αρεοπαγίτη, ο οποίος χρονολογείται από το 1865, και γνώρισαν την ιστορία τής ρωμαιοκαθολικής κοινότητας στην Ελλάδα.
Οι μαθητές έδειξαν έντονο ενδιαφέρον για τις διαφορές στα έθιμα και τη λειτουργική πράξη μεταξύ Ρωμαιοκαθολικών και Ορθοδόξων, αλλά κυρίως για τις ομοιότητες και τη συγγένεια μεταξύ των δύο αυτών μεγάλων χριστιανικών εκκλησιαστικών παραδόσεων.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε, μαλιστα, στον τρόπο με τον οποίο γιορτάζονται τα Χριστούγεννα από την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία.
Τους μαθητές συνόδευσαν η φιλόλογος κ. Δουζίνα Μαρίκα, η καθηγήτρια Αγγλικών κ. Τρακόσα Νίνα, ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής κ. Κόκκοτας Θεόδωρος, ο μαθηματικός κ. Αραμπατζής Κωνσταντίνος και ο θεολόγος κ. Ντόκος Γεώργιος.

Αναγγελίες Α' Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού

Απρίλιος 2024
Τον προηγούμενο μήνα   Τον επόμενο μήνα
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
week 14 1 2 3 4 5 6
week 15 7 8 9 10 11 12 13
week 16 14 15 16 17 18 19 20
week 17 21 22 23 24 25 26 27
week 18 28 29 30