Αρσάκεια Ιωαννίνων
logo-xnari-agymps     thumbnail ERASMUS LOGO

Την Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019 οι μαθητές τής Γ΄ τάξης τού Α΄Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού παρακολούθησαν, στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν, τη θεατρική παράσταση «EROICA», που βασίζεται στο ομώνυμο κλασικό βιβλίο τού Κοσμά Πολίτη.

 Μια ομάδα νέων και ταλαντούχων ηθοποιών, με άξονα τόσο την αφήγηση όσο και τον διάλογο, μεταφέρουν για πρώτη φορά στην ελληνική θεατρική σκηνή την περίφημη ιστορία τής "Eroica" υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση τής Γ. Μαρκοπούλου.

Το μυθιστόρημα, το οποίο συμπεριλαμβάνεται ατα Κείμενα Νεοελληνικής Λογοτεχνίας τής Γ΄ Γυμνασίου, συλλαμβάνει και αναδεικνύει εύστοχα τα διαχρονικά ζητήματα τής εφηβικής ενηλικίωσης: τη δύναμη τής φιλίας, τα πρώτα σκιρτήματα τού έρωτα, την ανεμελιά τής νιότης, τις ανησυχίες τής εφηβείας, την αναζήτηση προτύπων, την πρώτη επαφή με τον θάνατο, τον φόβο αλλά και την έλξη για τον κόσμο των μεγάλων.

Οι άψογες ερμηνείες, η πρωτότυπη μουσική και τα σκηνοθετικά και σκηνογραφικά ευρήματα συγκαταλέγονται στα θετικά στοιχεία τής παράστασης, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε για τους μαθητές ο διάλογός τους με τους ηθοποιούς και τη σκηνοθέτρια μετά το τέλος τής παράστασης. 

Τα εύστοχα ερωτήματα που έθεσαν οι μαθητές στους συντελεστές τής παράστασης απέδειξαν ότι ο μυθιστορηματικός κόσμος τού Κοσμά Πολίτη αποτελεί μια αποκαλυπτική καταγραφή τής ψυχολογίας των νέων, γι’ αυτό και παραμένει επίκαιρος.

Ακολούθησε περίπατος στους πρόποδες τού ιερού βράχου τής Ακρόπολης

Τους μαθητές συνόδευσαν οι κ. Κ. Αραμπατζής, Α. Ημέλλου, Α. Μανιώτη, Ε. Οικονομίδου και Μ. Σκούρτη.

Ανακοινώσεις Α΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού

Αναγγελίες Α' Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού

Ιανουάριος 2020
Τον προηγούμενο μήνα   Τον επόμενο μήνα
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
week 1 1 2 3 4
week 2 5 6 7 8 9 10 11
week 3 12 13 14 15 16 17 18
week 4 19 20 21 22 23 24 25
week 5 26 27 28 29 30 31