Εκτύπωση

«Μπορεί η τέχνη να προσφέρει καταφύγιο σε ανθρώπους “τραυματισμένους” μετά από δύο χρόνια φόβου και εγκλεισμού;»«Η τέχνη αφορά τις μεγάλες ή τις μικρές στιγμές ενός καλλιτέχνη;», «Γιατί οι καλλιτέχνες έχουν μια τάση να εμπνέονται από το παρελθόν;», «Πόσο ανακουφιστική είναι για την υπαρξιακή αγωνία τού ανθρώπου η επαφή με την ποίηση, τη ζωγραφική, τη λογοτεχνία;»

Αυτές ήταν μερικές από τις ερωτήσεις που, με εφηβικό ενθουσιασμό αλλά και γνήσια αγωνία, απηύθυναν οι μαθητές στους προσκεκλημένους καλλιτέχνες κατά την τελετή βράβευσης των 14ων Αγώνων Λόγου και Τέχνης, την Παρασκευή 18 Μαρτίου 2022.

Με αυτά τα λόγια ανακοινώνεται η διεξαγωγή απονομής βραβείων του Α.ΛΟ.ΤΕ. στην ιστοσελίδα των Αρσακείων Σχολείων.

Γιατί πριν από μερικούς μήνες οι μαθήτριες και μαθητές μας ενεργοποιήθηκαν και συμμετείχαν με τα έργα τους. Γιατί πριν μερικούς μήνες κάποια από τα μαθητούδια μας τόλμησαν να εκθέσουν τις πνευματικές και ψυχικές τους διαδρομές και να κριθούν από έγκριτους καλλιτέχνες. Γιατί πριν μερικές ημέρες βρεθήκαμε στην ευχάριστη θέση να συγχαίρουμε τα παιδιά τού Σχολείου μας για τη συμμετοχή τους, αλλά και να χειροκροτούμε αυτούς που βραβεύτηκαν.

Συγκεκριμένα, τα μέλη τής κριτικής επιτροπής Γιάννης Μετζικώφ, Ισίδωρος Ζουργός, Μαρία Παπαγιάννη, Μυρσίνη Γκανά, Κυριάκος Συφιλτζόγλου, Ιωσήφ Παπαδάτος, Στάθης Σούλης και Πάρις Δόμαλης απένειμαν, ηλεκτρονικά αυτή τη φορά λόγω της πανδημίας, τα βραβεία για κάθε διαγωνισμό.

Από το Α΄Αρσάκειο Γυμνάσιο Ψυχικού  η μαθήτρια τής Β΄γ τάξης Παναγιωτοπούλου Καλλίσια τιμήθηκε με το 1ο βραβείο ποίησης Γυμνασίου. Η μαθήτρια, επίσης, τής Β΄γ τάξης Μυταρά Μαρίλεια απέσπασε το 1ο βραβείο χρωματικής σύνθεσης Γυμνασίου και η μαθήτρια τής Γ΄δ τάξης Χασιώτη-Michel Καλλιστώ το 3ο βραβείο χρωματικής σύνθεσης Γυμνασίου.
Τέλος, ο μαθητής τής Α΄β τάξης Κολοκοτρώνης Μάνος τιμήθηκε με το 3ο βραβείο ταινίας μικρού μήκους.

Ακολούθησε συζήτηση με τους μαθητές στην οποία τονίστηκε η σημασία τής τέχνης ειδικά σε δύσκολες κοινωνικές περιόδους όπως η σημερινή.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τις ευχαριστίες τής Επόπτριας των Σχολείων τής Φ.Ε. κ. Παπαπέτρου-Μουρσελά.

Εμείς ευχαριστούμε αυτούς που συμμετείχαν, ευχαριστούμε αυτούς που έκριναν, ευχαριστούμε αυτούς που μίλησαν, που διάβασαν, που ρώτησαν, που απάντησαν. Εμείς ευχαριστούμε, κυρίως, το "οικοπεδάκι" της τέχνης που μας δόθηκε, για να δούμε ότι ο κόσμος είναι καλύτερος, γίνεται καλύτερος, θα γίνει καλύτερος!