Εκτύπωση

Με ιδιαίτερο ενθουσιασμό η ομάδα UNESCO τού Α΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού συμμετείχε για άλλη μία χρονιά (το Σχολείο είναι μέλος τού Δικτύου ASPNet από το 2006) στο καθιερωμένο ετήσιο συμπόσιο Γυμνασίων τού Δικτύου ASPNet. Το θέμα τού φετινού συμποσίου αφορούσε ποικίλες εκφάνσεις τού ρόλου τής γυναίκας στη σύγχρονη κοινωνία, θέλοντας να δώσει έμφαση στη ανάγκη καταπολέμησης στερεοτύπων και προκαταλήψεων.

Χωρισμένοι σε επιτροπές οι μαθητές και οι μαθήτριες παρουσίασαν τις απόψεις τους και ανέλυσαν με παραδείγματα ποικίλα φαινόμενα και καταστάσεις που αναδεικνύουν τη σημασία επαναπροσδιορισμού τής θέσης τής γυναίκας. Αντάλλαξαν ερωτήματα, μοιράστηκαν στατιστικά στοιχεία, συζήτησαν τρόπους αντιμετώπισης των αρνητικών καταστάσεων και κατέληξαν σε πορίσματα, τα οποία παρουσίασαν στην ολομέλεια. Κάθε επιτροπή παρουσίασε με τρόπο πειστικό και τεκμηριωμένο τις απόψεις και τις προτάσεις της και στη συνέχεια το ακροατήριο ψήφιζε υπέρ ή κατά. Η όλη διαδικασία αποτελεί προσομοίωση των συνεδριάσεων τής UNESCO και δίνει την ευκαιρία στους μαθητές να έχουν σε βάθος ενημέρωση και κυρίως βιωματική επαφή με δημοκρατικές διαδικασίες.
Τους μαθητές Μιχαέλα Αργυράκη, Μαρία-Ραφαέλα Δάρα, Φαίδρα Κουτσαφάδου, Αχιλλέα Μουζουράκη, Γιάννη Χαλκιόπουλο που συμμετείχαν στην ομάδα προετοίμασε η φιλόλογος κ. Β. Λουτριανάκη.