Αρσάκεια Ιωαννίνων
Οι μαθητές Γαλλικών τής Β΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού το διάστημα από 10 Δεκεμβρίου 2014 μέχρι 10 Δεκεμβρίου 2015 ασχολήθηκαν με τη γαλλική κουζίνα.
Αφού μελέτησαν το λεξιλόγιο και τις συντακτικές δομές που απαιτούνται για την κατανόηση μιας συνταγής μαγειρικής, έγραψαν στη γαλλική γλώσσα τη συνταγή τού αγαπημένου τους γλυκού, την οποία και παρουσίασαν στους συμμαθητές τους προκειμένου να συμμετάσχουν σε ψηφοφορία για την καλύτερη συνταγή τής τάξης. Οι εργασίες τους αναρτήθηκαν σε ταμπλό τού Σχολείου.
Στη συνέχεια, μέσα από επεξεργασία σχετικού κειμένου και προβολής αποσπασμάτων βίντεο τής γαλλικής τηλεόρασης, οι μαθητές ασκήθηκαν στην κατανόηση γραπτού λόγου καθώς και στην ακουστική κατανοήση τής γαλλικής γλώσσας και συγχρόνως πληροφορήθηκαν για το πώς μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες κατασκευής ελαστικών αυτοκινήτων έφτασε να εκδίδει έναν από τους διασημότερους ταξιδιωτικούς οδηγούς με εκτιμήσεις για τα καλύτερα εστιατόρια τής Γαλλίας και να απονέμει στις μέρες μας βραβεία και τιμητικές διακρίσεις. Έπειτα επισκέφθηκαν νοερά ένα βραβευμένο εστιατόριο παρακολουθώντας ένα ζευγάρι Γάλλων που απολάμβανε το γεύμα του και καταγράφοντας τις εντυπώσεις του.
Τέλος, δουλεύοντας σε ομάδες εργασίας, αναζήτησαν πληροφορίες για το προφίλ των τριών μεγαλύτερων σεφ τής Γαλλίας σε σχετικό ταμπλό που αναρτήθηκε στο Σχολείο από την καθηγήτριά τους κ. Έρη Λιάκου, απάντησαν σε σχετικό ερωτηματολόγιο και μετέφεραν τις πληροφορίες που συνέλεξαν στους συμμαθητές τους. Έτσι ολοκληρώθηκε, στην τάξη,  η προφορική παρουσίαση τού προφίλ κάθε σεφ.