Εκτύπωση
Την Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου οι μαθητές  τής Γ΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού, που εκπροσώπησαν την Κροατία στο 5ο Μαθητικό Μοντέλο Ηνωμένων Εθνών των Σχολών Πλάτωνα, Καραμπίνος Κωνσταντίνος (Επιτροπή Αφοπλισμού και Διεθνούς Ασφάλειας - Πρέσβης), Πετραδάκη Δέσποινα (Επιτροπή Κοινωνικών και Πολιτιστικών Θεμάτων), Τούτουζα Έλενα (Ειδική Επιτροπή Πολιτικών Θεμάτων και Μετανάστευσης), Χαρακίδα Μαρία (Επιτροπή Νομικών Θεμάτων), Χάμψα Ροδάνθη (Επιτροπή Περιβάλλοντος), Σαρασίτη Άννα (Επιτροπή Οικονομικών και Κοινωνικών Θεμάτων), Παπαευθυμίου Τάνια (Ειδική Συνδιάσκεψη για τα Δικαιώματα των Παιδιών) και σε ρόλο δημοσιογράφου ο Παππάς Χρήστος, επισκέφθηκαν την πρεσβεία τής Κροατίας, στο πλαίσιο τής προετοιμασίας τους για το συνέδριο PS MUN 2015.
Τους μαθητές, που συνόδευε η υπεύθυνη  για το MUN καθηγήτρια Αγγλικών τού Α΄ Γ υμνασίου κ. Μαίρη Μαρίν, υποδέχθηκε ο πρέσβης κ. Ivan Velimir Starcevic, ο οποίος, αφού τους σύστησε τους διπλωματικούς ακολούθους τής πρεσβείας, μίλησε για την ιστορία τής χώρας του και τους στενούς δεσμούς τής Κροατίας με την Ελλάδα. Στη συνέχεια έδωσε τον λόγο στους μαθητές οι οποίοι έθεσαν συγκεκριμένα ερωτήματα στους ακολούθους ανάλογα με την επιτροπή στην οποία ανήκαν. Ο πρέσβης έδωσε πολύτιμες συμβουλές στους αντιπροσώπους για το ποιες συμμαχίες να επιδιώξουν, καθώς και την επίσημη θέση τής χώρας σε διεθνή ζητήματα αφοπλισμού, τρομοκρατίας, κοινωνικών θεμάτων, εκπαίδευσης και οικονομικών.
Οι μαθητές έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις και υποσχέθηκαν ότι θα εκπροσωπήσουν την Κροατία στο MUN όσο καλύτερα μπορούν.

001