Αρσάκεια Ιωαννίνων
Μέσω τηλεδιάσκεψης με έναν από τους πιο σημαντικούς σύγχρονους Έλληνες συγγραφείς, τον κ. Ισίδωρο Ζουργό, είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν οι μαθητές τής Β΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού την Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015. Ο κ. Ζουργός ζει στη Θεσσαλονίκη, όπου και εργάζεται ως δάσκαλος και δεν εγκαταλείπει ποτέ τους μαθητές του.
Η συζήτηση διεξήχθη με αφορμή το βιβλίο του «Η ψίχα εκείνου τού καλοκαιριού», το οποίο τα παιδιά είχαν ήδη διαβάσει και συζητήσει στην τάξη με τους καθηγητές τους. Οι μαθητές ανταποκρίθηκαν πολύ θετικά στο πρωτοποριακό για τα δεδομένα τού Σχολείου εγχείρημα και απηύθυναν ερωτήσεις στον συγγραφέα τόσο σε σχέση με το περιεχόμενο τού βιβλίου του όσο και σε σχέση με το πώς συνδυάζει τις δύο ιδιότητές του, αυτή τού λογοτέχνη αφενός και τού δασκάλου αφετέρου. Ο κ. Ζουργός απάντησε σε όλες τις απορίες πολύ αναλυτικά. Ήταν πολύ φιλικός με τα παιδιά, με αποτέλεσμα να τα βοηθήσει να αισθανθούν οικειότητα, και υπογράμμισε τη σπουδαιότητα τής ανάγνωσης βιβλίων στη ζωή μας. Σημείωσε μάλιστα πως ο καλός συγγραφέας πρέπει πρώτα να είναι καλός αναγνώστης.
Η συνάντηση ολοκληρώθηκε σε κλίμα ικανοποίησης τόσο των μαθητών όσο και των καθηγητών τους για την εποικοδομητική επαφή τους με τον συγγραφέα αλλά και για την επιτυχία τού εγχειρήματος τής τηλεδιάσκεψης, που ανέδειξε τις δυνατότητες που ανοίγονται στο σχολείο με την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών.