Αρσάκεια Ιωαννίνων
Την Πέμπτη 30 Απριλίου 2015, οι γερμανόφωνοι μαθητές τού προχωρημένου τμήματος τής Γ΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού, με την καθηγήτριά τουςκ. Αγγέλα Μεταλληνού, πραγματοποίησαν τηλεδιάσκεψη μέσω Skype, στην αίθουσα Συντονιστών των Αρσακείων Ψυχικού, με τους γερμανόφωνους μαθητές τής Γ΄ τάξης τού 3ου Γυμνασίου Βύρωνα, με υπεύθυνη καθηγήτρια την κ. Μελίνα Λαϊνά.
Την αφορμή έδωσε το επιτραπέζιο παιχνίδι «Mensch ärgere dich nicht», το οποίο συμπλήρωσε 100 χρόνια ζωής και προσφοράς διασκέδασης σε εκατομμύρια νέους όλων των ηλικιών, όχι μόνο στην Γερμανία, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο.
Η κ. Μεταλληνού, στη διημερίδα Ξένων Γλωσσών των Αρσακείων Σχολείων, που πραγματοποιήθηκε στις 13 και 14 Φεβρουαρίου 2015, είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει στο workshop της το συγκεκριμένο επιτραπέζιο ως φορέα γερμανικού πολιτισμού και να δείξει πώς οι μαθητές της μπόρεσαν, με τη στοχευμένη ένταξή του μέσα στο μάθημα, και με διασκεδαστικό τρόπο να μελετήσουν, να επαναλάβουν και να εμπεδώσουν γνώσεις που απέκτησαν κατά τη διδασκαλία τής Γερμανικής ως β΄ ξένης γλώσσας. Μάλιστα, εκτός από το πρωτότυπο μέγεθος τού επιτραπέζιου, η κ. Μεταλληνού έχει δημιουργήσει τη μεγεθυσμένη έκδοσή του, για να γίνεται η όλη διαδικασία πιο συναρπαστική.
Η καθηγήτρια τού Γυμνασίου Βύρωνα, αφού παρακολούθησε το workshop τής κ. Μεταλληνού, στο οποίο παρουσιάστηκε το συγκεκριμένο παιχνίδι, αποφάσισε με τους μαθητές της να αναπαραγάγουν και αυτοί το συγκεκριμένο επιτραπέζιο στο μεγεθυσμένο του μέγεθος και να διοργανώσουν τουρνουά «Mensch ärgere dich nicht» μεταξύ των γερμανόφωνων μαθητών τού σχολείου τους. Η δραστηριότητα εστέφθη με επιτυχία και αποφασίστηκε η ανταλλαγή εντυπώσεων στα Γερμανικά με τους μαθητές τής αντίστοιχης τάξης τής κ. Μεταλληνού, που είχαν γνωρίσει και παίξει το παιχνίδι.
Αυτό που διαπιστώθηκε στη διαδικτυακή αυτή συνάντηση ήταν, εκτός των άλλων, και η σημασία  τέτοιων  διασχολικών δραστηριοτήτων μεταξύ των μαθητών, κάτι που επετεύχθη σίγουρα μέσα από αυτή την τηλεδιάσκεψη.
Αναφορά στην όλη δραστηριότητα γίνεται και στην ιστοσελίδα τού 3ου Γυμνασίου Βύρωνα.