Αρσάκεια Ιωαννίνων
Την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015, κατά τη διάρκεια τής 7ης και τής 8ης διδακτικής ώρας, οι μαθητές τού Α΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού παρακολούθησαν στο Θέατρο των Σχολείων την εορτή για την επέτειο τής 28ης Οκτωβρίου. Την ευθύνη τής διοργάνωσης είχε εφέτος το Β΄ Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού.
Η γιορτή ξεκίνησε με την απόδοση τού Απολυτικίου τού Αγίου Δημητρίου από τη χορωδία. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη είσοδος τής Σημαίας, η τελετή παράδοσής της στον νέο σημαιοφόρο, ο ορισμός τού σημαιοφόρου και των παραστατών για το σχολικό έτος 2015-2016 και η απονομή των αριστείων και των βραβείων προόδου στους αριστούχους μαθητές του προηγούμενου σχολικού έτους (2014-2015) από τη διευθύντρια τού Σχολείου κ. Έφη Ταμπακάκη.
Τον πανηγυρικό τής ημέρας εκφώνησε η καθηγήτρια Γαλλικών τού Α΄ Γυμνασίου κ. Μαρία Λαγουρού, με θέμα «Η εποποιία τού '40». Στη συνέχεια, οι μαθητές τού Β΄ Λυκείου παρουσίασαν δραματοποιημένη αφήγηση τού ημερολογίου τής Ιωάννας Τσάτσου «Φύλλα Κατοχής», με τον τίτλο «Πάθη και αντίσταση τού ελληνικού λαού την περίοδο της κατοχής (1941-1944)». Η χορωδία πλαισίωσε την εκδήλωση με τον «Ύμνο στη Σημαία» και, ειδικότερα, το θεατρικό δρώμενο με τραγούδια από τη συλλογή «Καταχνιά» τού Χρήστου Λεοντή.
Την επιμέλεια τής γιορτής είχαν οι καθηγητές κ.: Σ. Ραπτάκη, Π. Χανδάνου, Ι. Λιγνάδης, Αχ. Παπαθανασίου. Κ. Γύφτουλα, Ελ. Κορρέ, Αθ. Δεληγιάννη, Ν. Ανεβλαβή, Π. Χαλκιαδάκης, ενώ τα σκηνικά επιμελήθηκε η καθηγήτρια Καλλιτεχνικών τού Α΄ Αρσακείου Γυμνασίου κ. Ελένη Τσοτσορού.