Αρσάκεια Ιωαννίνων
Εργασία τους με τίτλο «Από τη σχολική αγκαλιά στη μάχη της ζωής. Η πορεία προς την ενηλικίωση» παρουσίασαν, στο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Σχολικής Ψυχολογίας το Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015,  οι μαθητές τής Γ΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού Ευθαλία Αλεξάκη, Ιόλη Βολτή, Νικήτας Βέμμος.
Την εργασία, που προετοίμασαν οι μαθητές με την καθηγήτρια Πληροφορικής Αγγελική Μιχαήλ, είχε παρουσιαστεί στο 4ο Παναρσακειακό Μαθητικό Συνέδριο τον Απρίλιο 2015, όπου εκτός των παραπάνω μαθητών είχε συμμετάσχει και ο μαθητής Γιώργος Γάτσιος, ο οποίος συνέβαλλε καθοριστικά στην εργασία.
Η εργασία αναφέρεται στις επιδράσεις που δέχονται οι νέοι από το σχολικό τους περιβάλλον κατά τη διάρκεια τής ανάπτυξής τους. Ομιλήτρια ήταν η Ιόλη Βολτή, η οποία ανέδειξε τον ρόλο τού σχολείου όχι μόνο για την απόκτηση γνώσεων όσο κυρίως για την καλλιέργεια διαπροσωπικών σχέσεων, που συμβάλλουν καθοριστικά στην αντίληψη που διαμορφώνει κάθε έφηβος για τον εαυτό του και στην καλλιέργεια τής αυτοεκτίμησής του. Επισήμανε τη σημασία τού θετικού ψυχολογικού κλίματος τής τάξης, καθώς και τη συμβολή τού εκπαιδευτικού στη διαμόρφωση ενός συνεργατικού κλίματος μάθησης.
Η ομιλία ολοκληρώθηκε με συζήτηση και ενθάρρυνση των μαθητών για περαιτέρω διερεύνηση τού θέματος.