Αρσάκεια Ιωαννίνων
Την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015, στο θέατρο των Αρσακείων Ψυχικού, οι μαθητές όλων των τάξεων τού Α΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού παρακολούθησαν τρεις διαφορετικές παρουσιάσεις.
Η πρώτη παρουσίαση αφορούσε στα Αρσάκεια-Τοσίτσεια Σχολεία με αφορμή τον επικείμενο εορτασμό των 180 χρόνων από την ίδρυση τής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας. Οι φιλόλογοι κ. Φ. Παπαντωνοπούλου και Β. Λουτριανάκη, που επιμελήθηκαν την παρουσίαση, μίλησαν με ιδιαίτερη αγάπη για το Σχολείο στο οποίο φοίτησαν και στο οποίο τώρα πλέον διδάσκουν.
Ακολούθησαν οι παρουσιάσεις εργασιών μαθητών που συμμετείχαν στο 4ο Παναρσακειακό Συνέδριο «Αγώνας και Αγώνες»,ο οποίος διοργανώθηκε την περυσινή σχολική χρονιά.
Οι 14 μαθητές τής Γ΄ τάξης, που την πέρυσι συμμετείχαν τον Όμιλο Δημιουργικής Γραφής τού Α΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού, παρουσίασαν την εργασία τους με τίτλο «Αντιπαλεύοντας δημιουργικά τη σχολική βία». Η εργασία τους αφορά στη δημιουργία πρωτότυπων ψηφιακών κόμικς κατά της σχολικής βίας, τα οποία απέσπασαν έπαινο για τη συμμετοχή τους στην εφαρμογή καινοτόμου προγράμματος, στο πλαίσιο τού ευρωπαϊκού προγράμματος Comenio Regio τής Δ.Δ.Ε. Β΄ Αθήνας με τίτλο «Εκφοβισμός των Εφήβων: τρόποι πρόληψης και αντιμετώπισης στο σχολικό περιβάλλον Ελλάδας και Κύπρου». Επίσης, τους απονεμήθηκε Βραβείο Πρωτοποριακής Δράσης – Καλύτερης Πρακτικής για την πρωτοποριακή δράση «Χτίζοντας Γέφυρες δικαιοσύνης, ειρήνης και συνεργασίας: αντίδοτο στον Σχολικό Εκφοβισμό», στο πλαίσιο του ίδιου ευρωπαϊκού προγράμματος.
Την εργασία παρουσίασαν οι μαθητές Μαρία Μαντζαβίνου, Μαρία-Χριστίνα Μαρούλη, Παναγιώτης Μπούμπουρας, Μαρία-Αλεξία Οικονομοπούλου, Νικολέτα Παυλοπούλου, Αγγελική Πολυδώρου, Κωνσταντίνος Πρέντζας, Αγγελική Σκιαδά, Αιμιλία Τάγκα, Χριστίνα Τασούλη, Μαρίτα Τόμας, Ιφιγένεια Τριανταφύλλου, Λυδία Τσούμπελη και Φοίβη Φετζιάν, και την παρουσίαση επιμελήθηκαν οι καθηγήτριες κ. Μ. Δουζίνα και Λ. Γαλιάνδρα.
Τέλος. οι μαθήτριες Μαριτίνα Μαρούλη, Νίνα Κλαδά και Ελένη Λιάρου παρουσίασαν την εργασία τους «Winners of Life» με την οποία συμμετείχαν στο 4ο Παναρσακειακό Συνέδριο, υπό την καθοδήγηση τής κ. Μ. Μαρίν. Στην παρουσίασή τους ενσωματώθηκε ψηφιακή αφήγηση με αληθινές ιστορίες γνωστών ανθρώπων, που παρά τις δυσκολίες που συνάντησαν (προβλήματα υγείας, οικονομικές δυσκολίες, κοινωνικές διακρίσεις, αποθαρρυντικές αξιολογήσεις κ.ά.) διακρίθηκαν και διέπρεψαν στον τομέα τους.