Αρσάκεια Ιωαννίνων
Στο πλαίσιο τής καλλιέργειας τής φιλαναγνωσίας και με στόχο την επαφή των παιδιών με ανθρώπους τού πνεύματος, οι μαθητές τής Β΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού, την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015, συναντήθηκαν με τον Κύπριο φιλόλογο και καταξιωμένο ποιητή Κυριάκο Χαραλαμπίδη, τού οποίου το ποίημα "Γλυκό τού κουταλιού" ανθολογείται στο σχολικό εγχειρίδιο Κείμενα Νεοελληνικής Λογοτεχνίας, Β΄ Γυμνασίου.
Τον ποιητή και το έργο του παρουσίασε στους μαθητές ο συμπατριώτης και φίλος του, φιλόλογος, ποιητής και συγγραφέας Μάριος Μιχαηλίδης, ο οποίος αναφέρθηκε στη σύγχρονη ιστορία τής Κύπρου και στο δράμα τού κυπριακού λαού, που αποτελεί πηγή έμπνευσης για τον Κυριάκο Χαραλαμπίδη. Ο ποιητής ανέλυσε στους μαθητές το ποίημά του και ακολούθησε συζήτηση για τα θέματα τής ποίησής του και τον τρόπο τής ποιητικής δημιουργίας.
Οι μαθητές με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολούθησαν τη διδασκαλία τού ποιήματος και στο τέλος έθεσαν εύστοχες ερωτήσεις στις οποίες απάντησαν τόσο ο Κυριάκος Χαραλαμπίδης όσο και ο Μάριος Μιχαηλίδης.