Αρσάκεια Ιωαννίνων
Το Α΄Αρσάκειο Γυμνάσιο Ψυχικού, στο πλαίσιο τής προσπάθειας να φέρει ακόμα πιο κοντά τους μαθητές στις Φυσικές Επιστήμες, φιλοξένησε την εκπαιδευτική δράση «Θέμα Χημείας», από τη θεατρική ομάδα «Θεατρόνιο». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον χώρο τού Σχολείου, σε δύο ημέρες, την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015 κατά τις διδακτικές ώρες 4η και 5η (για τα τμήματα Β΄α και Β΄β) και την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015 κατά τις διδακτικές ώρες 4η και 5η (για τα τμήματα Β΄γ και Β΄δ).
Στόχος είναι, μέσω τού θεατρικού δρώμενου, η περαιτέρω ενεργοποίηση των παιδιών απέναντι στο επιστημονικό αντικείμενο τής Χημείας, καθώς και η έκφρασή τους μέσα από τις τεχνικές τού θεάτρου.
Η ομάδα «Θεατρόνιο» αποτελείται από καταρτισμένους επιστήμονες, παιδαγωγούς και ηθοποιούς με ιδιαίτερη ευαισθησία προς τους εφήβους μαθητές. Η συγκεκριμένη δράση τελεί υπό την αιγίδα τού Τμήματος Χημείας τού Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς και τής Ένωσης Ελλήνων Χημικών, ενώ την περυσινή χρονιά επιδοτήθηκε από τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς (Πρόγραμμα Ε.Ε. «Νέα Γενιά σε Δράση»).
Το παιδαγωγικό δρώμενο «Θέμα Χημείας», διάρκειας 85 λεπτών, συνδυάζει την επιστήμη με τις τέχνες, και πιο συγκεκριμένα τη Χημεία με το Θέατρο. Έχει έντονα βιωματικό χαρακτήρα και χωρίζεται σε δύο μέρη τα οποία δρουν συμπληρωματικά και εναλλάσσονται, δημιουργώντας μια διαδραστική παράσταση. Η εκπαιδευτική δράση προσαρμόζεται κάθε φορά στις ανάγκες των μαθητών, ανάλογα με τη σχολική βαθμίδα και την τάξη στην οποία ανήκουν. Ως προς το επιστημονικό αντικείμενο και το επίπεδο δυσκολίας των διαδραστικών ασκήσεων  λαμβάνονται υπόψη η διδακτέα ύλη καθώς και οι διδακτικοί στόχοι που αντιστοιχούν σε κάθε τάξη.
Υπεύθυνοι καθηγητές είναι η κ. Ταμπακάκη Έφη (Διευθύντρια, φιλόλογος) και ο κ. Γεωργίου Χρήστος (φυσικός).
Για επιπλέον πληροφορίες πατήστε εδώ.