Αρσάκεια Ιωαννίνων
Τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου οι μαθητές τής Α΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού επισκέφθηκαν το Μουσείο Ηρακλειδών στο Θησείο, όπου παρακολούθησαν το δίωρο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Επιστήμη, Τέχνη και Μαθηματικά», το οποίο κινείται στην κατεύθυνση τής διδακτικής διαθεματικότητας, συνδέοντας τα μαθηματικά με την ιστορία τής επιστήμης και τής τέχνης.
Αρχικά οι μαθητές, χωρισμένοι σε ομάδες, περιηγήθηκαν στους δύο ορόφους των διαδραστικών και εικαστικών εκθεμάτων, υπό τη διακριτική καθοδήγηση ειδικά εκπαιδευμένων μουσειοπαιδαγωγών.
Στη συνέχεια, παρακολούθησαν διαδραστικές παρουσιάσεις και επιδόθηκαν σε ανάλογες δραστηριότητες, ώστε να κατανοήσουν και βιωματικά- παίζοντας και αλληλεπιδρώντας με ειδικές κατασκευές και πρωτότυπα εκθέματα- όσα προηγουμένως είχαν δει και ακούσει.
Οι παρουσιάσεις-δραστηριότητες σχετίζονταν με επιλεγμένα διαδραστικά-παραστατικά εκθέματα κατανόησης τής επιστημονικής σκέψης και έργα τέχνης από τη συλλογή τού μουσείου, και επικεντρώθηκαν στις εξής θεματικές ενότητες: «Μετασχηματισμοί, συμμετρίες και γεωμετρικά μοτίβα», «Οι οφθαλμαπάτες τής Τέχνης και η γεωμετρική αλήθεια», «Τα μαθηματικά στη Φύση και την Τέχνη. Λόγος, αναλογία, χρυσή τομή».
Ακολούθησε περίπατος στην περιοχή τού Θησείου.