Αρσάκεια Ιωαννίνων
Τη Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου 2016 οι μαθητές των  Γ΄γ και Γ΄δ τάξεων τού Α΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού επισκέφθηκαν το Μουσείο τής Πόλεως των Αθηνών και τη Βουλή των Ελλήνων.
Κατά την επίσκεψή τους στο Μουσείο τής Πόλεως των Αθηνών, ξεναγήθηκαν στην οικία Βούρου, την οποία μίσθωσε ως παλάτι ο Όθων μέχρι να ολοκληρωθεί η ανέγερση των ανακτόρων του (σημερινή Βουλή), και στη διπλανή οικία, που σε προηγούμενη μορφή της (οικία Αφθονίδη) είχε λειτουργήσει ως η πρώτη κατοικία τού Όθωνα. Οι μαθητές περιηγήθηκαν στους χώρους και στη συλλογή πινάκων τού Μουσείου και παρατήρησαν τη χαρακτηριστική για την εποχή διακόσμηση και επίπλωση. Ενημερώθηκαν επίσης για την ιστορία τής πόλης των Αθηνών και για τις σταδιακές αλλαγές που έχει υποστεί κατά την ανοικοδόμησή της.
Στη συνέχεια οι μαθητές επισκέφθηκαν τη Βουλή των Ελλήνων. Παρακολούθησαν εκπαιδευτικά βίντεο για την ιστορία τού κτηρίου, τον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας της και την αξία τής Βουλής και τής Δημοκρατίας. Ξεναγήθηκαν στην έκθεση τής αίθουσας Ελευθερίου Βενιζέλου και επισκέφθηκαν την αίθουσα τής Ολομέλειας τής Βουλής.
Ακολούθησε περίπατος στο Άλσος Βεΐκου.
Τους μαθητές συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί κ. Μ. Δουζίνα, Θ. Κόκκοτας και  Α. Παπασταθοπούλου.