Αρσάκεια Ιωαννίνων
Στα Αρσάκεια Γυμνάσια Ψυχικού διοργανώθηκε και εφέτος με εξαιρετική επιτυχία, για έκτη συνεχή χρονιά, η εκδήλωση με τίτλο «Ημέρες Σταδιοδρομίας». Η εκδήλωση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο εφαρμογής τού θεσμού τού Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού και πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 11 και την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016, στο Θέατρο των Αρσακείων Σχολείων Ψυχικού.
Στις «Ημέρες Σταδιοδρομίας» προσκλήθηκαν γονείς μαθητών, καταξιωμένοι στον επαγγελματικό τους χώρο, για να μιλήσουν στους μαθητές τής Γ΄ τάξης σχετικά με τη φύση, τις συνθήκες εργασίας, τους τομείς απασχόλησης, τις προοπτικές των επαγγελμάτων τους, καθώς και τα προσόντα που απαιτούνται για μια επιτυχημένη σταδιοδρομία.
Σκοπός τής προσπάθειας αυτής είναι η έγκυρη και αξιόπιστη ενημέρωση των μαθητών μας για τον κόσμο των επαγγελμάτων, ώστε να ενδυναμωθεί η επαγγελματική τους ανάπτυξη.
Στις «Ημέρες Σταδιοδρομίας» συμμετείχαν οι ακόλουθοι ομιλητές:
Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016:
Πηνελόπη Μαραγκού - Μπάνου, συντηρήτρια έργων τέχνης σε χαρτί, Γενικά Αρχεία τού Κράτους
Ιωάννης Μετζικώφ, σκηνογράφος - ενδυματολόγος
Αναστάσιος Οικονόμου, πιλότος
Αριστείδης Γ. Πολυβός, βιολόγος, MBA – υπεύθυνος μάρκετινγκ Τομέα Καρδιαγγειακού Angelini Pharma Hellas
Σταύρος Σ. Τσακίρης, σκηνοθέτης
Μαργαρίτα Φλούδα, προϊσταμένη Διεύθυνσης Επικοινωνίας, Βουλή των Ελλήνων

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016:
Κωνσταντίνος Βέμμος, παθολόγος, πρόεδρος Ελληνικού Οργανισμού Εγκεφαλικών
Σπυρίδων Γεωργουλέας, εφέτης, πρόεδρος Τριμελούς Συμβουλίου Διευθύνσεως Πρωτοδικείου Αθηνών
Νικόλαος Καλόγρηας, ιατροδικαστής, Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών
Ιωάννης Μάστορης, μεταλλειολόγος μηχανικός, Administration & Special Projects Manager
Βασιλική Παπαευθυμίου, νομική σύμβουλος Ναυτιλιακής Εταιρείας
Αθανάσιος Ροντογιάννης, ηλεκτρολόγος μηχανικός – κύριος ερευνητής, Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών


Όσον αφορά στη διαδικασία διεξαγωγής τής εκδήλωσης, οι δεκατρείς προσκεκλημένοι ομιλητές εντάχθηκαν σε τρία πάνελ των τριών και ένα των τεσσάρων ατόμων (από δύο την κάθε ημέρα). Στην αρχή ο κάθε επαγγελματίας έκανε μια εισήγηση 15 λεπτών, με την οποία μετέφερε στους μαθητές, με τη βοήθεια πλούσιου οπτικοακουστικού υλικού, τις γνώσεις και τις εμπειρίες του, προσφέροντάς τους χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τον επαγγελματικό του χώρο.
Στο τέλος, όταν ολοκλήρωναν τις εισηγήσεις τους όλοι οι ομιλητές τού πάνελ, ακολουθούσε συζήτηση με τα παιδιά, την οποία συντόνιζε ο καθηγητής Επαγγελματικού Προσανατολισμού κ. Παντελής Κατηνιώτης.
Κατά τη διάρκεια τής συζήτησης τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να θέσουν ερωτήσεις γενικού περιεχομένου προς όλους τους ομιλητές τού πάνελ, αλλά και να διατυπώσουν τις απορίες τους σχετικά με συγκεκριμένα σημεία των ομιλιών που άκουσαν και τους προβληματισμούς τους σχετικά με μέλλον.
Την επιμέλεια της εκδήλωσης είχαν οι Διευθύντριες των Αρσακείων Γυμνασίων Ψυχικού κ. Έφη Ταμπακάκη και Σοφία Γρατσία, ενώ την ευθύνη τής οργάνωσής της είχαν οι καθηγητές - σύμβουλοι Επαγγελματικού Προσανατολισμού κ. Παντελής Κατηνιώτης και Κατερίνα Σουφλιά.