Εκτύπωση
Μαθητές τής Γ΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου Γυμνάσιου Ψυχικού συνεργάστηκαν και παρουσίασαν από κοινού με μαθητές τού Lycée d’Ath (Βαλλονία, Βέλγιο) δύο εργασίες σχετικές με τα Αρχαία Ελληνικά στο 5ο Παναρσακειακό Μαθητικό Συνέδριο, που πραγματοποιήθηκε από 15 έως 18 Απριλίου 2016.


Στo πλαίσιo αυτής τής συνεργασίας και τής συμμετοχής τους στο συνέδριο, οι Βέλγοι μαθητές πραγματοποίησαν τεραήμερο ταξίδι στην Αθήνα, συνοδευόμενοι από τις δύο καθηγήτριές τους Κλασικών Σπουδών.
Την ημέρα τής άφιξής τους, οι Έλληνες μαθητές τούς υποδέχθηκαν στο εντευκτήριο των Αρσακείων Σχολείων Ψυχικού και αφού γνωρίστηκαν μεταξύ τους στη διάρκεια ενός γεύματος με παραδοσιακά ελληνικά φαγητά που είχαν ετοιμάσει και φέρει οι ίδιοι από το σπίτι τους, τους ξενάγησαν στους χώρους τού Σχολείου και μίλησαν για τα μαθήματα και το σχολικό τους πρόγραμμα.
Την επόμενη ημέρα, Έλληνες και Βέλγοι μαθητές συναντήθηκαν στα Αρσάκεια-Τοσίτσεια Σχολεία Εκάλης και παρουσίασαν τις εργασίες τους στο συνέδριο, οι οποίες δέχτηκαν θερμές κριτικές. Στη συνέχεια, έκαναν μαζί βόλτα στο κέντρο τής Αθήνας και δείπνησαν σε παραδοσιακή ταβέρνα στο Μοναστηράκι.
Την τρίτη ημέρα επισκέφθηκαν το Μουσείο τής Ακρόπολης και ξεναγήθηκαν από την Βελγίδα καθηγήτρια Αρχαίων Ελληνικών και την παραμονή τής αναχώρησης τους οι Βέλγοι μαθητές προσκάλεσαν τους Έλληνες συμμαθητές τους για βραδινό φαγητό στο ξενοδοχείο τους.
Παρότι η συμμετοχή των Ελλήνων μαθητών ήταν προαιρετική, πολλοί μαθητές, και όχι μόνο εκείνοι που συνεργάστηκαν για την εργασία τού συνεδρίου, ενθουσιάστηκαν από την παρουσία των Βέλγων συμμαθητών τους και, δείχνοντας πνεύμα φιλοξενίας και εξωστρέφειας, απόλαυσαν τη συναναστροφή και τους συνόδευσαν ,μαζί με τις καθηγήτριές τους των Γαλλικών κ. Μαρία Λαγουρού και Μαίρη Σερβετά, στις περισσότερες από τις προγραμματισμένες δράσεις τού ταξιδιού τους στην Αθήνα.
Χάρη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης συνεχίζουν να διατηρούν επαφή, βελτιώνοντας με αυτό τον τρόπο το επίπεδο των Γαλλικών τους, και προγραμματίζουν νέες κοινές δράσεις και συνεργασίες.