Αρσάκεια Ιωαννίνων
Στο πλαίσιο τής εκπόνησης τού πολιτιστικού προγράμματος «Χτίζοντας γέφυρες φιλίας και συνεργασίας με την Αγία Πετρούπολη», οι μαθητές των τμημάτων Γ΄α και Γ΄β τού Α΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού από την Πέμπτη 21 έως και το Σάββατο 23 Απριλίου 2016 πραγματοποίησαν τριήμερη εκδρομή στο Ναύπλιο, την πρώτη πρωτεύουσα τού νέου ελληνικού κράτους.
Την πρώτη ημέρα οι μαθητές πραγματοποίησαν τον διάπλου τής διώρυγας τής Κορίνθου και είδαν από κοντά το τεράστιο αυτό έργο που είχε ξεκινήσει ήδη από την αρχαιότητα. Στη συνέχεια, ξεναγήθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών και το απόγευμα έκαναν βόλτα στο πανέμορφο Ναύπλιο.
Η δεύτερη ημέρα ήταν αφιερωμένη στην πόλη τού Ναυπλίου. Οι μαθητές απόλαυσαν την ξενάγηση στο Παλαμήδι, στο λαογραφικό και στο αρχαιολογικό μουσείο, καθώς και στο κέντρο τής πόλεως. Η ημέρα έκλεισε με τη συνάντηση με τον Μητροπολίτη Αργολίδος κ. Νεκτάριο, ο οποίος κατέκτησε τις καρδιές των παιδιών.
Το Σάββατο 23 Απριλίου, μετά τη 2η συνάντηση με τον Μητροπολίτη, οι μαθητές περιηγήθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο τής Επιδαύρου και θαύμασαν το αρχαίο θέατρο.
Επέστρεψαν στην Αθήνα το βράδυ κατάκοποι αλλά γεμάτοι εντυπώσεις και αξέχαστες αναμνήσεις.
Αρχηγός τής εκδρομής ήταν η κ. Μαρία Λαγουρού και συνοδοί καθηγητές οι κ. Χαρίτων Γραικός, Βαγγέλης Αργυράκης και Ελένη Τσοτσορού.