Εκτύπωση
Οι μαθητές των Αα΄ και Αβ΄ τάξεων τού Α΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού, την Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016, επισκέφθηκαν το εργαστήριο συντήρησης Δυτικών Λόφων και το εργαστήριο εκμαγείων τού Μουσείου τής Ακρόπολης.
Εισικότερα, τα παιδιά τού Αβ΄ τμήματος είχαν την ευκαιρία να δουν πώς συντηρείται ένα αρχαιολογικό εύρημα: καθαρίζεται από γαιώδεις επικαθίσεις, συναρμολογείται από θραύσματα, αποκαθίσταται και συμπληρώνεται, όπου αυτό είναι αναγκαίο για τη σταθερότητά του.
Στη συνέχεια επισκέφθηκαν το εκκλησάκι τού Αγίου Δημητρίου Λουμπαρδιάρη, όπου άκουσαν την ιστορία σχετικά με τη λομπάρδα (το μεγάλο κανόνι) επί Τουρκοκρατίας, από όπου πήρε και το όνομά του ο ναός.
Οι μαθητές τού Αα΄ επισκέφθηκαν το εργαστήριο των εκμαγείων και έμαθαν για τον τρόπο κατασκευής των σπαστών γύψινων εκμαγείων, αλλά και των εκμαγείων σιλικόνης, από τα οποία παράγονται τα αντίγραφα (γύψινα και τσιμεντένια) που καλύπτουν τις ανάγκες τού Μουσείου και των εξωτερικών αρχαιολογικών χώρων. Επίσης, παρακολούθησαν τη διαδικασία χύτευσης ενός αναθηματικού ανάγλυφου.
Στη συνέχεια οι μαθητές επισκέφθηκαν τον ναό των Αγίων Ασωμάτων στο Μοναστηράκι, όπου και ξεναγήθηκαν.
Τους μαθητές συνόδευσαν οι καθηγητές τους κ.  Μ. Παπαργυρίου, Φ. Κατσαμπάνη, Μ. Λαγουρού και Αγγ. Παπασταθοπούλου.
Οι μαθητές των τμημάτων Αγ΄ και Αδ΄ επισκέφθηκαν την Αρχαία Αγορά και να ξεναγήθηκαν από την Μ. Καραμπατέα. Τους συνόδευαν οι καθηγητές τους κ. Ελ. Σκούμπου, Αγγ. Μιχαήλ και Κ. Μιχόπουλος.