Αρσάκεια Ιωαννίνων
Την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017, ημέρα επίδοσης των ελέγχων τού Α΄ τετραμήνου, οι μαθητές τής Β΄ τάξης τού A΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού, με τη βοήθεια τής καθηγήτριας Τεχνολογίας κ. Π. Βελαώρα, οργάνωσαν ένα αποκριάτικο παζάρι για τους μαθητές και τους γονείς που βρέθηκαν στο Σχολείο.
Οι μαθητές των δεκαπέντε ομάδων των εικονικών επιχειρήσεων που συγκροτούνται στο πλαίσιο τού μαθήματος τής Τεχνολογίας παρασκεύασαν γλυκές και αλμυρές «αλχημείες», με βάση τα πρότυπα των σύγχρονων παραγωγικών μονάδων, δηλαδή τυποποιημένες συσκευασίες με το όνομα και το λογότυπο των επιχειρήσεών τους. Τα παιδιά παρουσίασαν τα προϊόντα που παρήγαγαν, τα οποία ήταν donuts, καλλυντικά, καφέδες, δίσκοι cd, μπισκότα, cup cakes, γιαούρτι, παγωτό, αναψυκτικά, σοκολάτες, brownies, ρόφημα σοκολάτας και πατατάκια. Ιδιαίτερη επιτυχία είχαν οι αποκριάτικες μάσκες και τα στέμματα, τα χειροποίητα κοσμήματα και τα διακοσμητικά αντικείμενα, όπως κηροπήγια, σουπλά κ.ά., που κατασκεύασαν οι ίδιοι οι μαθητές στις τάξεις τους για να υποδεχθούν το Τριώδιο.
Παράλληλα το δεκαπενταμελές μαθητικό συμβούλιο τού Σχολείου συμμετείχε στο παζάρι με διάφορα εδέσματα, όπως σάντουιτς και κρέπες, που παρασκεύασαν τα παιδιά. Επίσης, οι μητέρες μαθητριών και μέλη τού Δ.Σ. τού Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κ. Φωτοπούλου (μητέρα τής μαθήτριας Μ. Μπάκα), Παπαδημοπούλου (μητέρα τής μαθήτριας Κ. Μελακοπούλου) με πολύ γούστο και μεράκι δημιούργησαν κοσμήματα και γούρια, τα οποία έγιναν ανάρπαστα.
Έτσι, η ημέρα επίδοσης των βαθμών ήταν για όλους μέρα χαράς, ενώ παράλληλα δόθηκε το μήνυμα στα παιδιά ότι σημασία έχει να μην εγκαταλείπουν τις προσπάθειές τους αλλά να επιμένουν μέχρι να επιτύχουν τον στόχο τους. Οι μαθητές κατάλαβαν επίσης ποσό σημαντική είναι η έννοια τής φιλανθρωπίας και τής αγάπης για τον συνάνθρωπο στην πράξη, αφού τα έσοδα των χρημάτων από το παζάρι θα δοθούν για φιλανθρωπικό σκοπό και συγκεκριμένα για τη στήριξη τής «Κιβωτού τού Κόσμου», έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό Ειδικής Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και Παιδιού, που θα επισκεφθούν σύντομα.