Αρσάκεια Ιωαννίνων
Την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2016 οι μαθητές των Β΄β και Β΄γ τάξεων τού Α΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού, με συνοδούς καθηγητές τις κ. Ν. Τρακόσα, Ι. Κορομπίλια και Π. Βελαώρα, επισκέφθηκαν την αρτοβιομηχανία «Καραμολέγκος», στο Κορωπί.
Ο υπεύθυνος τού εκπαιδευτικού προγράμματος εξήγησε αναλυτικά στους μαθητές τη διαδικασία που απαιτεί η παραγωγή τού ψωμιού, και στη συνέχεια οι μαθητές ξεναγήθηκαν στους χώρους τού εργοστασίου, αφού πρώτα φόρεσαν την κατάλληλη ενδυμασία και ακολουθώντας όλους τους κανόνες ασφαλείας.
Είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά πώς παράγονται διάφορα είδη ψωμιού, από τη ζύμωση των πρώτων υλών, το ψήσιμο, την ψύξη, την κοπή μέχρι τη συσκευασία του και την φόρτωση στα οχήματα για τη διανομή του στα καταστήματα.
Τα παιδιά έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον στη διαδικασία παραγωγής, διότι συσχέτισαν τη συγκεκριμένη επιχείρηση με τις δικές τους εικονικές επιχειρήσεις στο πλαίσιο τού μαθήματος τής Τεχνολογίας, με αποτέλεσμα να κατανοήσουν στην πράξη τη λειτουργία μιας παραγωγικής μονάδας.
Η επίσκεψη στην αρτοβιομηχανία αποτέλεσε για τους μαθητές ένα ζωντανό παράδειγμα για τον τρόπο λειτουργίας τού δευτερογενούς τομέα παραγωγής.
Φεύγοντας από το εργοστάσιο παρέλαβαν από τον υπεύθυνο ένα συμβολικό δώρο με διάφορα προϊόντα τής εταιρείας.
Στη συνέχεια ακολούθησε το παραδοσιακό «τσίκνισμα» σε ταβέρνα στην περιοχή τού Κορωπίου και η επιστοφή στο Σχολείο.