Εκτύπωση
Μαθητές και μαθήτριες από το Α΄ Αρσάκειο Γυμνάσιο Ψυχικού και από τον απογευματινό όμιλο MUN-DEBATE των Αρσακείων Σχολείων Ψυχικού έλαβαν μέρος στο 7ο Διεθνές Μαθητικό Μοντέλο Ηνωμένων Εθνών PSMUN, το οποίο αποτελεί προσομοίωση των συνεδριάσεων τού Ο.Η.Ε. Οι συνεδριάσεις πραγματοποιήθηκαν από τις 3μέχρι τις 5 Μαρτίου 2017, στις Σχολές Πλάτωνα, με επίσημη γλώσσα των εργασιών την Αγγλική.
Στο 7ο Διεθνές Μοντέλο συμμετείχαν 600 μαθητές από σχολεία τής Ελλάδας και τού εξωτερικού (Αίγυπτο, Μαρόκο, Πολωνία, Λίβανο, Ρωσία, Ελβετία, Αλβανία, Ισπανία, Λιθουανία και Κύπρο). Κατά τη διάρκεια των εργασιών του Συνεδρίου, του οποίου η ειδική συνδιάσκεψη είχε εφέτος ως θέμα την εξάλειψη τής φτώχειας και τής παγκόσμιας πείνας, οι μαθητές συζήτησαν και προσπάθησαν να βρουν λύσεις σε διεθνή προβλήματα πολιτικής, κοινωνικής, περιβαλλοντικής και οικονομικής φύσης. Ακόμη, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν συνομιλήκους τους από όλο τον κόσμο και να ανταλλάξουν απόψεις και ιδέες.
Οι μαθητές τού Αρσακείου εκπροσώπησαν τις χώρες τού Καναδά, τής Νορβηγίας και τής Αιγύπτου. Την αντιπροσωπία τού Καναδά αποτελούσαν οι: Γεωργία Καλλιώρα, που ήταν και η πρέσβειρα, Κλαίρη Καραμπίνου, Μαρία-Φιλαρέτη Χρηστίδη, Χριστίνα Νικολοβιένη, Αθηνά Καπετάνιου, Άννα Ασημοπούλου και Ναταλία Παπαδημητρίου. Εκπρόσωποι τής Νορβηγίας, που είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν και την πρεσβεία, ήταν οι μαθήτριες: Ελένη Γεωργακοπούλου, Αλεξάνδρα Θεοδωρίδη, Μαριλένα Μπάκα (πρέσβειρα), Ιωάννα Καρυδάκη, Αριάδνη Παπανικολάου, Μαρία Μαριδάκη και Κορίνα Μελακοπούλου. Την Αίγυπτο εκπροσώπησαν οι: Αγγελική Βαζαίου (πρέσβειρα), Αλεξάνδρα Κουρπά, Αλίκα Ζώτου, Δημήτρης Μαζεμένος, Μυρτώ Κατσουλάκου, Θέμης Βασιλείου και Ρένια Γούναρη.
Ο Όμιλος MUN-DEBATE, που αποτελείται από μαθητές και μαθήτριες όλων των Αρσακείων Σχολείων Ψυχικού από Α΄ τάξη Γυμνασίου μέχρι και Β΄ τάξη Λυκείου, εκπροσώπησε τις χώρες τής Ινδίας και τής Ελβετίας. Την αντιπροσωπία τής Ινδίας αποτελούσαν οι: Ιωάννα Ζιώτη (πρέσβειρα), Γαλάτεια Σακαλίδη-Τσακίρη, Άγγελος Γκανούρης, Ντορίτα Δημητριάδου, Μαρία Σινιολάκη, Σταυρούλα Παπαχρήστου, Κωνσταντίνος Κατηνιώτης και Αλέξανδρος Καντζάβελος. Την Ελβετία εκπροσώπησαν οι: Θάλεια Αλεξάκη (πρέσβειρα), Κέλλυ Μιχοπούλου, Μαρία-Πέρσα Τσιφλή, Κωνσταντίνα Κατσάκου και Αλεξάνδρα Καβαντούρη.
Όλοι οι μαθητές -σημειωτέον ότι για πρώτη φορά έλαβαν μέρος μαθητές τής Α΄ τάξης Γυμνασίου- επέδειξαν υψηλό επίπεδο προετοιμασίας και ήθος και απέσπασαν συγχαρητήρια από τους διοργανωτές για την αποτελεσματική προώθηση των θεμάτων των χωρών τις οποίες εκπροσώπησαν. Τους μαθητές προετοίμασε και συνόδευσε η καθηγήτρια Αγγλικών τού Α΄ Αρσακείου Γυμνασίου και υπεύθυνη τού απογευματινού ομίλου MUN-DEBATE κ. Μαίρη Μαρίν.
Ο απογευματινός όμιλος MUN-DEBATE λειτουργεί κάθε Δευτέρα στα Αρσάκεια Ψυχικού και δέχεται μαθητές από την Α΄ Γυμνασίου μέχρι και τη Β΄Λυκείου. Τις δραστηριότητες του ομίλου μπορείτε να δείτε στο παρακάτω βίντεο.